Politické spájanie káblov

Mnoho spoluobčanov sa pokúša vcítiť do práce poslancov parlamentu. Ich práca je nesmierne dôležitá a aj náročná. Mnohí z nich sa horko-ťažko pokúšajú pochopiť zmysel predkladaných zákonov, uznesení či všakovakých pestrých rozhodnutí.

04.11.2022 14:00
debata (2)

Alebo vôbec politickú situáciu. Najčastejšie potom musia hlasovať podľa vedomia a svedomia tých, ktorým sa to viac či menej podarilo, teda stlačiť také to príslušné tlačidlo presne podľa ich príslušného pokynu.

Práca v parlamente je tým nanajvýš vzrušujúca, lebo sama osebe pripomína vznik vesmíru podľa Kant-Laplaceovej teórie. Podľa nej slnečná sústava vznikla v podstate mechanickým spôsobom z obrovského zhluku častíc hmoty (rozumej – v tomto prípade z poslancov) roztrúsených pred voľbami v priestore. Z týchto častíc sa vytvorili zvláštne zhluky hmoty, ktoré sa potom rozmiestnili v priestore centrálne, teda ako väčšie politické strany, a periférne, ako tie menšie, prípadne z nich veľmi podivným spôsobom odstredené nezávislé kruhy.

Za počiatok ich vzniku možno považovať „protoplanetárne disky“, ktorých iba vo Veľkej hmlovine v Orione objavil Hubblov ďalekohľad okolo 150. Aj v parlamente je to najčastejšie okolo 150 poslancov. Zriedkavo sú tam totiž všetci naraz, napríklad, keď niektorí majú Covid-19, alebo keď im odvolávajú ministra či čosi také. Ide vždy o výnimočne obetavých jedincov, o čom nedávno podal mimoriadne trýznivé svedectvo jeden z nich, konkrétne z OĽaNO.

Vinou politicko-energetickej situácie vo vonkajšom svete si vraj nezapína v lete klimatizáciu, v zime – aspoň ako sa sám vyjadril – si zase nezapína „topenie“. Po slovensky by to bolo asi kúrenie. Vstáva a číta, až keď vyjde slniečko, aby ušetril za svetlo. Zdá sa, že normálne číta aj v noci, teda ako ostatní, len potom celkom nechápe zmysel textu, lebo bez osvetlenia vôbec nevidí jednotlivé písmenká. Vulgárneho obsahu bežných parlamentných písomností tak býva dosť často ušetrený.

Predsedu OĽaNO, ministra financií Igora Matoviča, už čítať vlastne ani nemusí, lebo v jeho tirádach ide iba o to, kto s kým „bil bandu“, že „mafii ide už akosi „odzubadlená“ polícia po krku ako po údenom“, a že „dobre bude!“.

Verejnosť preto citlivo vnímala nedávne napadnutie kybernetického priestoru parlamentu cudzími hekermi. No ukázalo sa, že to bol napodiv iba domáci poslanec Róbert Halák z OĽaNO, ktorý sa medzitým nefunkčnému parlamentu a šokovaným novinám aj sám priznal. Kybernetický priestor nenapadol úmyselne. Len keď uvidel „odpojený voľný kábel, chcel ho zapojiť“. Aj ho zapojil. No beda! Nedostalo sa mu pochopenia! Skôr naopak, podali naňho rovno trestné oznámenie.

Predseda parlamentu Boris Kollár povedal, že „ak by išlo zo strany poslanca o nedbanlivosť, bude trvať na tom, aby bol za to patrične potrestaný“. Právom! Predstavme si, že by sa taká hrôza stala v bežnom živote, napríklad v káblovej televízii. A namiesto hodnotného filmu, v ktorom sa pastieri kráv strieľajú s inými pastiermi, by sme museli sledovať napríklad priamy prenos z parlamentu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hackerský útok #Immanuel Kant #slnečná sústava #Národná rada SR #Róbert Halák