Gayzír nenávisti

Obskúrne Združenie pre ochranu rodiny zorganizovalo cez víkend "pochod za ochranu rodiny a zvrchovanosť výchovy detí". S názvom by sa dalo súhlasiť, slovenské rodiny patria sociálne a morálne k tým najohrozenejším v Európe. Určite ich však neohrozuje prvá slovenská gaypride, ktorá sa uskutoční na budúci víkend v Bratislave.

17.05.2010 08:19
debata

Škoda, že sme nevideli Združenie pre ochranu rodiny pochodovať so sviečkami a hysterickými transparentmi, keď prepukli prvé pedofilné aféry v radoch katolíckych duchovných. Ako poznamenal slovinský filozof Slavoj Žižek, chrámové prostredie, kulisy sakristie, vôňa kadidiel, sviečky a pocit zázračnosti sú integrálnou súčasťou týchto zločinov. Alegorické vozy, soundsystémy, techno ravery a masky, ktoré, žiaľ, na slovenskej pride neuvidíme, sú v porovnaní so sexuálnou mystikou pedofilných kňazov iba akýmisi pietnymi bakchanáliami.

Iste, nejaký biskup vo Vatikáne hneď pohotovo vyhlásil, že pedofília nemá s cirkvou nič spoločné. Že zneužívanie detí sa medzi takými basketbalistami deje častejšie ako v cirkvi, pričom sa nikto nechodí sťažovať na medzinárodnú basketbalovú organizáciu a ani ju neupodozrieva zo zámerného pestovania pedofílie. Iný poskok hneď doplnil, že pedofília, ako inak, je problémom homosexuálnej orientácie duchovenstva a nie celibátu. Čo na tom, že celibát existuje aj v homosexualite.

V skutočnosti je nebezpečenstvo niekde inde. Zatiaľ čo ďalší katolícky biskup ide navštíviť notorického urážača slovenských rodín Jána Slotu, parakresťanské organizácie chcú svojimi moralizujúcimi akciami proti gaypride dosiahnuť jedno. Zvrhnúť škandály vlastnej cirkvi na mikrokomunitu, ktorá na rozdiel od kresťanských cirkví nemá na Slovensku ani len náznak nejakého legálne zakotveného postavenia.

Keďže oficiálni slovenskí evanjelici sa najnovšie venujú údajnému neprípustnému vykresleniu palatína Juraja Thurza vo filme Báthory, čím znovu potvrdzujú svoj záujem o život nášho spoločenstva, čakal som, že Slotovi pohrozí aspoň rímskokatolícky biskup. Nie je to tak dávno, čo v Európe vyhadzovali rímski biskupi svetských panovníkov z cirkvi. Tento rozkošný zvyk zabrániť niekomu po smrti vstúpiť do raja už síce zmizol, no niekedy by možno malo zmysel postrašiť ním. A slovenskí homosexuáli by mohli zase dostať výnimku a požiadať o občianstvo v Maďarsku, kde sú povolené registrované partnerstvá. A kde hlbokú spoločenskú a morálnu krízu, rovnako ako na Slovensku, nespôsobili gejovia, ale heterosexuálni klamári, nacionalisti a fašisti.

debata chyba