V politickom myslení neslobodno zaháľať

Mnoho spoluobčanov citlivo vníma, že napätú sociálnu situáciu pred voľbami sa občas pokúša zmierniť aj samotná príroda príjemným ochladzovaním.

28.07.2023 14:00
debata (3)

Ak napríklad porovnáme horúci víkend so stredou, potom je to ako rozdiel vo vzájomných vzťahoch medzi stranou OĽaNO a novou stranou Demokrati, ktorú OĽaNO vypudilo zo svojho žičlivého lona. Pôvodné časti mohutného celku sa už dnes zhodnú iba v pestvách, ktoré usilovne stvárajú ostatným občanom.

Je zrejmé, že niečo nové môže priniesť iba politické tornádo, ktoré ako biblické jablko svetu zvestuje novoty. Napríklad z Bruselu. Už odchod europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej do Bruselu je vždy cieľavedomý. Jeho účelom je intenzívne sa – uprostred Belgicka a tým aj EÚ – hanbiť za všetkých Slovákov. Dôvodov má veľa. Napríklad Slováci si vážia Vianoce, ona menej. Slováci si vážia veľkonočné sviatky, no ona vie, že iba preto, aby mohli legálne mlátiť ženy.

Je v tom kus ich pokrytectva. Lebo keď miestny činovník vyšibe holou rukou nejakú ženu v Miami v USA, hneď mu to v médiách všetci vyhadzujú na oči. Politicky tak zneužívajú americké zákony proti mláteniu žien, ktoré však platia iba v USA. Belgickí šoféri žijú v symbióze s belgickými bicyklistami, slovenskí v antagonistických beštiálnych vzťahoch. Najhoršie je, že na Slovensku sú slovenskí politici, ktorí by si v Bruseli ani nepípli. Napríklad taký Richard Sulík (predseda jej bývalej SaS) je tak akosi „nedvižný“, až ho treba nahradiť iným.

Ešte horšie je na tom Robert Fico, ktorý podľa europoslankyne má politické chyby až takého fyziologického charakteru: „Lenže, a toto je pointa, ako to robí ten Fico s dvojitým či štvoritým bypassom? Teraz nejdem hodnotiť estetiku jeho 58-ročného tela a hlavy, ale… Má veľké brucho s vnútorným tukom, čo v kombinácii s chorým srdcom nie je dobrá správa. Má signifikantné vačky pod očami, čo môže byť spojené s obličkami alebo s likérmi. A ani to nie je dobrá správa,” zhodnotila Fica poslankyňa europarlamentu. Tým vlastne trafila politický klinec po politickej hlavičke, čo môže byť následok jej bezuzdného externého štúdia psychológie a asi aj priľahlých lekárskych vied.

Nuž veru, niekedy ani taký Stephen Hawking nevyhovie. Každý predsa vie, že bypassy si všetci nasadzujú iba kvôli mladým prsnatým dievkam. Sú to vlastne také neodolateľné „dredy“, ibaže rovno na srdci. Silnejší môže byť už iba kardiostimulátor, ktorý vedie tieto cnostné devy rovno k básnickým otázkam: „A budeš ma ľúbiť do konca svojich dní? Ako to bude s dedičstvom?“

Politické posolstvo je však vždy dôležité: „Pamätám si, ako sme ohlasovali Ficovu politickú smrť a predstavovali si, ako celá jeho družina skončí v base. Ups. Trochu sme sa prerátali.“

Dedičstvo však nepočká, treba ho kuť zahorúca: „Som na chalupe v Banskej Štiavnici. V prestávkach, kedy riešime Jablko a reformu našich vyľudnených regiónov a vyhnaných mladých šuhajov a diev, sa zapodievam aj takýmito úvahami. Len som sa o ne chcela podeliť,” dodala Ďuriš Nicholsonová na záver svojich najhlbších analýz.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #OĽaNO #europoslanci #demokrati #Lucia Ďuriš Nicholsonová