Budúcnosť informačných služieb sformujú otázky OĽaNO

Mnohých spoluobčanov potešilo, že aj vo chvíľach ich osobného voľna mnoho iných spoluobčanov sa naďalej zaujíma o osud tejto krajiny, teda presnejšie povedané tejto republiky. Nezriedka aj o osud celého štátu.

25.08.2023 14:00
debata (3)

Pozoruhodné je, že práve tieto otázky doslova zburcovali poslancov OĽaNO. Tí sa ani tesne pred voľbami nevzdali vlastných politických myšlienok. Naopak, formulujú ich stále smelo, akoby z pôvodného, takpovediac „boľševického“ stanoviska. Teda aj po samovoľnom rozdvojení autochtónneho gigantického hnutia na – obrazne povedané – asketické zástupy Igora Matoviča a ľúte nespočetné davy Eduarda Hegera.

Pričom ako také drobné piliny roztrúsili vôkol seba iba pár dekoratívnych politických solitérov. Čo je úspech, napriek všetkým neúspechom. Ani jedni teda nevystupujú ako nejakí postmoderní „menševici“. Možno, že práve boľševici sú nateraz menševici.

Je to dosť ťažké určiť aj podľa prirodzenej inklinácie k symbolickému okolkovanému osviežujúcemu nápoju, ktorým zostáva vodka. No môžu ju už politicky prichutiť všakovakí priatelia či rovno calvados (po slovensky „jablkovica“). Niekedy je to tak iba u predsedov (napríklad u Demokratov Eduarda Hegera alebo u Jablka Lucie Ďuriš Nicholsonovej ), inokedy sa to týka všetkých. Obe zoskupenia sa však stále navzájom potrebujú a môžu si výhodne poskytovať či vymieňať voličov a tak pomáhať spoločnosti.

Preto tí namiešaní ešte podľa pôvodnej receptúry Matoviča navrhli zvolanie zasadnutia kontrolného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS). „Ak SIS bola zneužívaná na špinavú robotu pre Fica a jeho poskokov, tak je to obrovské zlyhanie a my sa na to budeme vo výbore dôsledne pýtať,“ uviedol Michal Šipoš, predseda poslaneckého klubu OĽaNO.

Každého zamrazí, že iba otázky poslancov OĽaNO predstavujú možnosť, ako SIS dostať do normálneho stavu. No kto si spomenie na celé obdobie pôsobenia OĽaNO, vie, že jeho otázky vlastne ani iný charakter nikdy nemali. Na základe otázok, ktoré v hnutí náhle samy od seba skrsli, poslanec Šipoš „považuje za závažné, ak bola tajná služba využitá na fabrikovanie falošných správ, ktoré sa následne prezentovali v parlamente a na tlačových konferenciách opozície ako fakty“.

Poslanci OĽaNO si pravdepodobne v rámci prípravy predtým pozrú starší televízny seriál Sedemnásť zastavení jari, v ktorom sovietsky esesák Stierlitz v prestrojení za rozviedčika rozvráti celú tajnú službu samému Himmlerovi a ten potom na 2. svetovú vojnu hľadí ako žaba z prachu. Isto by sa dalo pozrieť niečo podobné aj o Jamesovi Bondovi, lenže tam môže byť problémom pre kresťanskú sekciu hnutia príliš veľa sexu.

O štát sa však vážne zaujíma aj predseda parlamentu Boris Kollár. „Nemuseli sme ustúpiť, ale ustúpili sme. Zostala nám SIS. Z dnešného pohľadu si myslím, že som nemal ustúpiť, mal by som menej problémov, dnes by som obstarával migy alebo jaky, alebo F-16, alebo Mirage, to je jedno. Riešil by som nákup šesťkoliek, osemkoliek, nemal by som tieto starosti,“ uviedol Kollár.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #demokrati #SIS #Boris Kollár #Eduard Heger #OĽaNO a priatelia