Ako obstarávať pasy na predvolebnú pasovačku

Mnoho spoluobčanov prekvapilo, že bývalý poslanec parlamentu za SaS zverejnil údajný ruský pas poslanca strany Smer-SSD Ľuboša Blahu. Urobil všetko, čo vedel a mohol, no vysvitlo, že pas nebol celkom pravý, ba že transfer pasu mailom Žiakovi bol pravdepodobne dielom strašných ruských hackerov, totiž predĺžených prstov a dlaní a ešte strašnejšej tajnej služby istej nemenovanej krajiny.

08.09.2023 14:00
debata (5)

Nasvedčuje tomu aj dodatočné vysvetlenie Žiaka: „Podarilo sa zistiť, že pas bol vydaný na určitú ruskú ženu, narodenú v roku 1994.“ Práve pri tom každého človeka oblieva hrôza, lebo každý, kto čítal slávne dielo ruského spisovateľa Fiodora Michajloviča Dostojevského Zločin a trest, vie, že podobné rekvizity možno získať iba tak, že do hlavy ich postaršej majiteľky treba zaťať nejakú šikovnú sekeru. Aspoň tak to v onom románe urobil nesmierne inteligentný študent práva Raskoľnikov a ruské feudálne kriminálne orgány mu dlho nič nemohli dokázať. Pretože na to „naoko“ nemal nijaký dôvod.

Napríklad francúzsky pas poslanca Štátnej dumy z napoleonského obdobia ruských dejín, ktorý by taký dôvod nepochybne poskytoval. Alebo čosi také. Raskoľnikov sa preto skôr z takých umeleckých a zo psychologických dôvodov musel k zločinu sám priznať, aby mu cárska polícia vôbec uverila.

Presne tak to napokon urobil aj bývalý poslanec SaS Žiak. Iba tak mohol dokázať, že strana SaS v tom vôbec nemala prsty. Lebo tá svoju sekeru už pred časom zaťala v nočnom bare v Dubaji, ktorý vďaka tomu takpovediac „vypila až do tla“. Celú tú riavu tvrdého alkoholu v pekelnej páľave moslimskej krajiny! Teda aj s pomocou nemeckých štátnych občanov Geissenovcov, zatiaľ vari najväčších znalcov slovenských vodíkových automobilov. Predseda SaS Richard Sulík ich síce potom chvíľu vodil po celom Slovensku, aby tu akože imitovali turistický ruch, no milionári Geissenovci sa napriek mnohým náznakom vôbec nič nedovtípili a onú „dubajskú“ sekeru ani dodatočne nevyplatili.

Účet tak ostal na nás, ruský pas zostal v zakrvavených rukách hackerov. Preto nie je ani otázkou, prečo sa obrátili s týmto pasom úbohej zavraždenej ruskej ženy s fotografiou poslanca inej strany práve na Žiaka zo SaS. Istotne iba preto, že jeho prostoduchá statočnosť je známa už aj za hranicami. Provokácii by okrem neho nevedel naletieť nikto iný. Stavili jednoducho na to, že Žiak, aspoň ako sa sám vyjadril, sa nebude chcieť v udávaní podobať na šéfa OĽaNO Igora Matoviča, ale že ho rovno predstihne ako ťažký konfident Richard Sulík v prípade Radoslava Procházku alebo Martina Klusa.

Poslanec Žiak je neobyčajne chytrý muž už len preto, že je zo strany SaS. Tá našu vlasť doslova zahlcuje odborníkmi na pohľadanie, a to celkom nezištne. Vôbec ich netreba hľadať, stačí vraj vždy len siahnuť priamo do jej radov. Preto nejaké nepriaznivé okolnosti nikdy nemôžu Žiaka dostať do úzkych. Aj keď nemá rovno ruský pas, v kuloároch sa o ňom hovorí, že vraj už teraz v záhrení zviera svoj COVID-19-PASS a že tam po parlamentných voľbách chce ujsť aj s celou rodinou.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #pas #Smer