Tajomná choroba X (Strašenie novou pandémiou?)

Politika vstupuje aj do debaty o pandemickej zmluve, ktorá by podľa WHO mala zabrániť šíreniu ochorenia a vypuknutiu novej pandémie. Choroba X je projekt spoločného nepriateľa, voči ktorému chcú globalisti zošikovať spoločnú internacionálnu obranu. Lenže záväznú. Šéf WHO to hovorí rovno: „Ide o spoločný svetový záujem a veľmi úzke národné záujmy by sa do toho nemali pliesť.“

01.02.2024 14:00
debata (99)

Na Svetovom ekonomickom fóre v Davose sa veľkej pozornosti tešilo ochorenie, o ktorom sa vie iba, že príde a že bude 20× smrtnejšie než bol covid. Keďže ide o chorobu hypotetickú, ktorá nepochádza zo žiadneho konkrétneho vírusu, je presná prognóza smrtnosti podozrivá.

Tiež je podozrivé, že táto neexistujúca choroba zaujala ekonómov. Navodzuje to pocit, že choroba X ponúka zaujímavú biznisovú príležitosť. Koniec koncov na debate sa zúčastnil aj šéf AstraZenecy, ktorého trápi, že sa do prevencie proti chorobe X investuje málo peňazí.

Svetová zdravotnícka organizácia lobuje za nákup novej a drahej strechy na dom, ktorý ešte nezhorel. O strašení pandémiou tvrdí, že nejde o strašenie, ale v minulosti už sme videli, že strach umožnil politikom obmedzovať odkazom na zdravotné riziká občianske slobody a v panike prijímať nezákonné rozhodnutia. Samotná WHO so svojimi chaotickými komentármi v covidovom príbehu nepôsobila veľmi dôveryhodne.

WHO je agentúra OSN a spolovice ju financujú členské štáty. Z druhej polovice je však financovaná súkromným sektorom. Vplyv nevládnych organizácií, farmaceutických firiem a nadácií vytvára konflikt záujmov. Ten ešte umocňujú politické intervencie, ako to bolo v prípade USA, ktoré WHO opustili na protest proti prístupu agentúry k Číne.

Pandemická zmluva je typický bianko šek, ktorý vlastníka bude zvádzať vyplniť horentnú sumu. S takou zmluvou v ruke by pre obchodníkov so zdravím bolo škoda pandémiu odkladať, pretože každý odklad znamená zmarený zisk.

Okrem odborníkov na vývoj choroby X sú tu aj vedci, ktorí dlhodobo varujú pred nezodpovedným experimentovaním s rôznymi patogénmi. Upozorňujú na riziko, že umelo vytvorené smrtiace vírusy môžu z laboratórií uniknúť. Dnes sa už smie nahlas uvažovať, že sa to stalo v prípade covidu. Takisto nie je tajomstvom, že vo vojenských laboratóriách sa pracuje na vývoji biologických zbraní, pri ktorých nehrozí, že uniknú náhodou, pretože uniknú zámerne.

Skutočné riziko dnes nepredstavuje samotná pandémia. Rizikoví sú ľudia, ktorí z pandémií profitujú. Je otázka, či sa väčšmi báť vedcov, ktorých fascinujú zabijaci pod mikroskopom, alebo prominentov, ktorí v Davose ohlasujú pandémiu ako hotovú vec. V minulosti bol fanatik, ktorý chce zredukovať premnožené ľudstvo, zápornou postavou v hollywoodskom filme. Dnes na túto tému diskutuje významný sponzor WHO Bill Gates.

Choroba X, kombinovaná s nejakou X vakcináciou, by ideálne zredukovala ľudstvo. A názor, že premnožený Homo sapiens predstavuje ekologickú hrozbu pre planétu, a je načase s tým čosi urobiť, rezonuje medzi majiteľmi súkromných tryskáčov, čo sa zlietli do Davosu.

Názory externých prispievateľov nemusia vyjadrovať názor redakcie.

© Autorské práva vyhradené

99 debata chyba
Viac na túto tému: #Davos #pandémia