Študent

Korán je ako Mein Kampf, Mohamed bol vraj diabol a islam je trójskym koňom v Európe. Holandská Strana pre slobodu síce vo svojom programe ponúka aj liberálne ekonomické recepty, vo svete ju však preslávil najmä nekompromisný postoj k vyznavaniu Alaha.

22.03.2013 22:00
debata

Geert Wilders, politik s hrivou žiarivo platinových vlasov, si na ostrom slovníku proti islamu postavil kariéru a zo slobodných spravil tretiu najväčšiu stranu Holandska. „Nemám nič proti moslimom, ale nenávidím islam,“ netají sa svojím odporom proti tomuto náboženstvu a niekoľkokrát sa pokúsil jeho prejavy vo svojej vlasti zakázať, aby predišiel „plazivej islamizácii“. Wilders je aj autorom filmu Fitna, ktorý vraj má Západu ukázať zvrátenú podstatu druhého najrozšírenejšieho náboženstva na svete.

Arnoud van Doorn bol Wildersovým nadšeným priaznivcom a bol dokonca vo vedení jeho strany na haagskej radnici. A potom prestúpil na islam.

Hoci to všetci spočiatku považovali za žart, van Doorn trvá na tom, že ide o jeho skutočné rozhodnutie.

„Chcel som si na islam vytvoriť vlastný názor, a tak som začal o ňom študovať,“ vysvetlil pre televíziu Al-Džazíra, čo člena protiislamskej strany viedlo ku konverzii na náboženstvo, proti ktorému chcel bojovať. Van Doorn už opustil rady Strany pre slobodu a uvažuje nad púťou do Mekky. Radikáli by mali vziať van Doornov príbeh ako varovanie.

Kto chce šíriť nenávisť, nemal by nad tým príliš premýšľať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba