Kotleboviny

Úlohou lokálnej a regionálnej tlače je informovať občanov o dianí v obci či v regióne. Žiaľ, na Slovensku v mnohých prípadoch tieto periodiká slúžia na sebapropagáciu samospráv, ktoré ich vydávajú.

20.05.2014 22:00
debata (12)

Namiesto toho, aby sa ľudia „z prvej ruky“ dozvedeli, čo sa deje v ich najbližšom okolí, priamo domov je im doručovaná propaganda najhrubšieho zrna.

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja túto propagandu „obohatil“ o ďalší prvok – pod pláštikom „ochrany životov slušných ľudí“ v regionálnom schránkovom mesačníku šíri nenávisť. Najsmutnejšie na tom je, že tam, kde každý normálne zmýšľajúci človek vidí problém, zostáva polícia hluchá a slepá, tvrdiac, že „nie je dôvod na začatie trestného stíhania“.

Práve takéto rozhodnutia Kotlebu a jemu podobných posilňujú. Dávajú im pocit beztrestnosti a rastú im krídla. Čo musí napísať nabudúce, aby to už bolo považované za trestný čin? Začať explicitne popierať holokaust?

Táto kauza má ešte jeden aspekt. Aj keď mu poslanci BBSK odmietli financovať jeho plátok, on sa vynašiel a siahol na rezervu určenú na propagačné a informačné materiály a vydal iné noviny. Tak či onak, stále sú to peniaze daňových poplatníkov.

Paradoxom demokracie je, že aj odporcom tohto zriadenia umožňuje šíriť myšlienky, podkopávajúce jeho základy. Kotleba túto slabosť využíva a navyše si pri tom pomáha verejnými zdrojmi. Absurdné.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba #Banskobystrický samosprávny kraj