Slepí a hluchí

Sexuálna výchova ako samostatný predmet u nás neexistuje. Rôzni ultrakonzervatívni aktivisti sa však snažia urobiť z nej takého strašiaka, že apokalyptické výjavy z obrazov Hieronyma Boscha sú v porovnaní s tým, čo sa má na týchto hodinách údajne diať, nevinnou selankou.

15.01.2015 22:00
debata (11)

Prostredníctvom sociálnych sietí sa šíria hrôzostrašné informácie o sexuálnej výchove, na hodinách ktorej morálny vývin detí ohrozujú raz plyšové sexuálne orgány, inokedy samotné prednášajúce, ktoré pred zrakom žiakov prakticky znázorňujú sexuálne polohy alebo len samotný obsah „zvrátených“ učebníc.

Tieto správy majú jedno spoločné: sú prejavom fanatizmu a v drvivej väčšine prípadov ide o tzv. hoax šírený internetom.

Ten, kto si sexuálnu či manželskú výchovu mýli s lekciami sexu, je buď slepý a hluchý, alebo jednoducho nechce vidieť a počuť, že vždy je lepšie, ak sa deti informácie o vzťahoch, intímnych otázkach a výchove k rodičovstvu dozvedia od rodičov a učiteľov, ako by ich mali získať z pokútnych zdrojov na internete.

Lebo práve tam, kde sú takéto informácie tabu, tak počet tehotenstiev mladistvých a potratov je oveľa vyšší ako v krajinách, kde je sexuálna výchova bežnou súčasťou školskej výučby. Konkrétne v západnom svete patrí tento smutný primát Spojeným štátom, pričom zjavne nepomáha apelovanie na sexuálnu abstinenciu a rôzne „sľuby vernosti“, ktoré sú v tejto krajine ovládanej rôznymi kresťanskými puritánmi bežne rozšírené.

O nič lepšie na tom nie je ani Rusko, ktoré sa prezentuje ako ochranca kresťanských hodnôt, no potraty tam slúžia v podstate ako forma antikoncepcie. To takýmto smerom sa má uberať aj Slovensko?

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #žiaci #sexuálna výchova