Malá domov

Spoločnosť Air Transport Europe (ATE), ktorá pred dvoma rokmi vyhrala tender na letecké záchranky, veľmi dobre vedela, do čoho ide. Ak sa teraz dožaduje navýšenia platieb, lebo je údajne stratová, tak to vyzerá, že buď vo firme nevedia počítať, alebo, a čo je ešte horšie, od začiatku veľmi dobre vedia, čo činia, a preto sa rozhodli ťahať peniaze z vreciek poistencov.

27.10.2015 08:00
debata (16)

Navyše, už len samotný fakt, že v minulosti pre spoločnosť pracoval súčasný minister zdravotníctva Viliam Čislák, ktorý paušálnu mesačnú platbu pre spoločnosť ATE teraz zvyšuje z 56-tisíc na 90-tisíc eur na stanicu, vyvoláva pochybnosti o transparentnosti celého tendra. Chce si azda minister takýmto spôsobom poistiť miesto u potenciálneho zamestnávateľa, ak by sa mu po voľbách neušiel ministerský „flek“?

Skokový, až 60-percentný nárast platieb pre záchranárske vrtuľníky je len ťažko odôvodniteľný. A hoci rezort zdravotníctva tvrdí, že k zvýšeniu platieb pristúpil až po dôkladnej analýze účtovníctva, dokiaľ ministerstvo, resp. spoločnosť ATE nezverejní výsledky hospodárenia firmy, a nebude možné ich overiť, tak celá analýza dokazuje…

Mimochodom, v rezorte zdravotníctva pracuje celá armáda podfinancovaných sestričiek a zdravotných pracovníkov. Kto pomôže im vykryť straty? Bude k nim Čislák tiež taký veľkorysý?

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #letecká záchranka #Air Transport Europe