Integrovaná tortúra

Vzhľadom na to, ako dlho sme žili v plánovanom hospodárstve, by sa dalo očakávať, že plánovanie máme v malíčku. Žiaľ, schopnosť zorganizovať niečo tak, že ľuďom nebude zbytočne stúpať krvný tlak, nepatrí práve medzi naše typické vlastnosti, česť výnimkám.

03.11.2015 14:00
debata

Presviedčame sa o tom na vlastnej koži stále znovu a znovu. Preto by nás vlastne ani nemalo prekvapovať, že niekoľkokrát odkladané spustenie integrovanej dopravy v hlavnom meste (BID), ktoré malo ľudom cestovanie zjednodušiť, sa nakoniec stalo tortúrou.

Je neuveriteľné, koľko skvelých nápadov, ktoré sa osvedčili inde, dokážeme „sprzniť“ tak, že verejnosť sa na novoty pozerá skôr s nedôverou. Bratislavská integrovaná doprava je ďalšou kapitolou v tomto nekonečnom príbehu.

Počínajúc neprimeraným zvyšovaním cien, cestujúci sa o všetkom dozvedeli doslova v hodine dvanástej a nedostatok informácií o novom systéme dopravy naďalej pretrváva, hoci BID už funguje „naostro“.

Zistiť cez koľko zón človek vlastne cestuje, je na mnohých zastávkach nemožné. Dôchodcovia nad 70 rokov, ktorým doteraz stačil občiansky preukaz, potrebujú tzv. SeniorPasy. Byrokracia ako vyšitá!

Ak predstavitelia BID tvrdia, že „cieľom týchto opatrení je zaistiť bezchybnosť prevádzky a maximálny komfort cestujúcich“, tak sa im podaril pravý opak. Dá sa povedať, že spôsob, akým oni zjednodušujú veci, je hrozný!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavská integrovaná doprava