Kotlebovec

Banskobystrický samosprávny kraj s najchudobnejšími regiónmi bude bez prístupu k eurofondom na opravu ciest a údržbu sociálnych zariadení či stredných škôl. Za dva roky tamojší župan stihol spáliť všetky mosty, po ktorých prichádzala finančná pomoc z Európskej únie. Svoje skúsenosti z toho, ako bezočivo priviesť mnohé úspešné projekty na psí tridsiatok, hodlá rozšíriť na celé Slovensko. Spolu s nenávisťou k Rómom, Židom a najnovšie k utečencom.

17.12.2015 22:00
debata

Marian Kotleba sa do povedomia verejnosti pôvodne zapísal hajlovaním a vystupovaním v gardistickej uniforme. Teraz medzi oficiálnymi podporovateľmi nájdeme aj dve bývalé poslanecké „hviezdy“ HZDS (Ján Cuper a Eva Zelenayová), katolíckeho kňaza, politológa či historika. Martin Lacko sa totiž verejne pripojil k výzve, aby „národne a kresťansky orientované strany“ (rozumej neoľudácke zoskupenia) v mene záchrany európskej civilizácie volili 5. marca kotlebovcov.

Tento kontroverzný pán v minulosti opakovane, žiaľ, aj s pomocou verejnoprávnej televízie a štátnej tlačovej agentúry dokazoval, ako je na míle vzdialený od objektívneho úzu slovenskej historiografie. Nielen pokiaľ ide o osobné názory, ale predovšetkým o manipuláciu s historickými faktmi.

Výrokom pri príležitosti 70. výročia Povstania, že to bolo protištátne sprisahanie a zločin, sa priradil k svojim vzorom z emigrácie, ktorí tu v 90. rokoch svojvoľne rozsievali lži a polopravdy o fašistickom režime na Slovensku. Dnes zase on vydáva ideologické dobrozdania Kotlebovi. Proti gustu žiaden dišputát? Iste, keby Lacko nebol vedecko-výskumný pracovník Úradu pamäti národa. Inštitúcie financovanej priamo zo štátneho rozpočtu, teda z našich daní. To určite nejde dokopy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba #Banskobystrická župa