Konanie

Občan Českej republiky, ktorý sa 28. júna po polnoci prechádzal po Prezidentskom paláci v Bratislave, nebol dobrodružný turista, ale vari záujemca o prácu v oblasti objektovej bezpečnosti a krízového manažmentu.

22.07.2016 12:00
debata (4)

Akoby si bol vyskúšať priamo na mieste svoje „koncepčné a tvorivé myslenie, organizačné schopnosti, komunikačné a prezentačné schopnosti, dôslednosť, flexibilitu, spoľahlivosť a schopnosť pružne reagovať na meniace sa situácie“, ako to vyžaduje Kancelária prezidenta SR v novom výberovom konaní od budúceho zamestnanca.

Kiskovi ľudia však tvrdia, že so spomínanou blamážou ich iniciatíva nemá nič spoločné. S takouto ponukou prišli až po nečakanej nočnej návšteve, keď sa dal nechránený vchod pre zamestnancov i východ na ulicu bez problémov otvoriť.

Ak sa teda dodatočne zaistený 35-ročný Milan K. vybral na slovíčko k slovenskému prezidentovi desať dní pred vyhlásením výberu na obsadenie voľného štátnozamestna­neckého miesta, tak možno predpokladať, že kancelária tak urobila práve na základe toho, čo sa stalo.

Mimochodom, keď obdobný mladý muž navštívil pred niekoľkými rokmi v Londýne Buckinghamský palác, tak sa s kráľovnou Alžbetou¤II. aspoň chvíľu porozprával. To je v Bratislave nepredstaviteľné, všetci doterajší prezidenti uprednostnili na bývanie svoju vlastnú rezidenciu.

Koncom júna sa ukázalo, že alarm na poschodí, ktorý vtedy vyhodnotili ako poplašný, bolo to jediné, čo zhľadiska ochrany ústavného činiteľa v sídle hlavy štátu fungovalo. Milanovi¤K. teraz hrozí väzenie od jedného do piatich rokov. Skôr by si zaslúžil uznanie a vari aj odborné miesto kontrolóra bezpečnosti.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #prezidentský palác