Ante portas

Kotlebovci búchajú na brány slovenských miest. Chcú v nich dosiahnuť väčší vplyv, ako sa im podarilo v parlamentných voľbách.

10.08.2016 12:00
debata (23)

A to špinavou presvedčovacou kampaňou. Slovenskí antisemitskí goebbelsíkovia tak reagujú na odporúčanie ministerstva, aby stredné školy absolvovali exkurzie do koncentračných táborov. Chystajú výstavy a akési kurzy „nadstraníckych“ prednášok na tému Genocída slovenského národa a obete vlastizrady po roku 1989.

Ide o absurdné, priam zvrátené nazeranie na históriu, a preto nemôže ísť o nijakú serióznu záležitosť. Za jedinú genocídu, teda čiastočné alebo úplné vyvražďovanie vybranej skupiny osôb či národa, v moderných dejinách Slovenska sa dá považovať fyzická likvidácia vyše 50-tisíc tunajších Židov počas druhej svetovej vojny.

Hlavný koordinátor spomínaných akcií, poslanecký asistent, však na sociálnej sieti označuje návštevy nacistických táborov smrti za vymývanie mozgov. To máme hneď naplnenie paragrafu Trestného zákona o osvienčimskej lži. Čo robia vyšetrovatelia? Opatrenie rezortu školstva má pomôcť pri výchove mladých ľudí proti extrémizmu a neznášanlivosti. To znamená, že tieto dva najnovšie hrozivé fenomény v Europe kotlebovcom vyhovujú?

Keď z ĽS NS posielajú na mestské úrady požiadavky na uskutočnenie podujatí, v ktorých určite nejde o demokratickú diskusiu, tak sa páni primátori nemajú pýtať áno či nie. Odpovedˇ musí byť jednoznačná: fašistickej propagande u nás ruže nepokvitnú. Radšej by sme sa mali zamýšľať nad tým, ako kotlebovcom zabrániť, aby aj v tomto prípade obchádzali zákony, napríklad prostredníctvom zneužitia súkromných inštitúcií.

Hanibal ante portas. Hanibal bránami jednotného Ríma nikdy neprešiel.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #extrémisti #ĽSNS