Nehanebnosť pod Urpínom

Každý rok víta banskobystrický župan oslavy výročia SNP hanebne novým škandálom. Pred dvoma rokmi to boli transparenty proti Severoatlantickej únii, hoci tam sa nedá hľadať priama spojitosť s rokom 1944, vlani viali čierne zástavy na župnom dome (tak si vraj uctil obete Povstania) a teraz zvoláva na 29. augusta, teda na štátny sviatok, poslancov na pracovné zasadanie krajského zastupiteľstva.

12.08.2016 12:00
debata (33)

Každý normálny funkcionár kraja by dal bokom názorové „nuansy“ a bol by rád, keď sa mu do mesta nahrnú zahraniční hostia, toľko veľvyslancov, koľko nevidí za rok, a tisíce návštevníkov z celej republiky. Banská Bystrica by sa mohla stať na tri dni hlavným mestom Slovenska.

Trápnosť nad trápnosť. Toto má byť najvyšší predstaviteľ krajskej samosprávy a člen parlamentu? Čo dosiaľ nič pozitívne pre mesto pod Urpínom a tobôž pre Slovensko nepriniesol. Len hanbu doma i v zahraničí. A pochechtávanie sa popod fúzy nad neschopnosťou štátu ukázať naňho a jeho „verných“ prstom. Stačí, aby sa pri hajlovaní na verejnosti zdravili Na stráž, nie na počesť führera z Berlína, a všetko je v širokánskych medziach zákona.

Čieže to záujmy a pred kým bránili povstalci v Banskej Bystrici a jej okolí pred 72 rokmi a kto ich potom oslobodzoval od nacistických okupantov? Však hádam nemali všetci tamojší obyvatelia otcov a dedov v Pohotovostných oddieloch Hlinkovej gardy. Koľkým príbuzných zavraždili v Nemeckej, Kremničke, Kališti? A kto teraz ľudí ochráni pred populizmom, klamstvami, zavádzaním, a hoci aj finančnými stratami pre odmietanie eurofondov? Pred niktošmi, ktorým však svojím hlasovaním vložili do rúk moc. Predovšetkým sami sa musia brániť.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #SNP #Marian Kotleba