Agent provokatér

Akoby júnové vystrájanie opozície nestačilo. Niektorí jej lídri chcú naďalej robiť z parlamentu cirkusovú manéž. Na včerajšom grémiu sa akoby nič objavil Richard Sulík.

17.08.2016 12:00
debata (33)

Pritom vôbec nie je poslancom Národnej rady SR, nikto ho na rokovanie nepozval a ani vlastná strana ho do kolégia nedelegovala. Veď ani nemohla. Sulík totiž po marcových voľbách uprednostnil pred domácim mandátom kreslo europoslanca, v ktorom dosiaľ sedí a ktoré mu vynáša mnohonásobne viac.

Vie si niekto predstaviť situáciu, že by predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz zvolal do Štrasburgu najvyšší politicko-stranícky orgán tejto inštutúcie a nejaký poslanec NR SR, trebárs Ľubomír Galko, by sa tam arogantne posadil a splietal by niečo v zmysle, že zastupuje SaS? Asi by poslali po psychiatra. Andrej Danko však Sulíka mimoriadne slušne poslal za dvere.

Nepodarená fraška mala svoju dohru. Predsedníčka poslaneckého klubu SaS zo zasadania demonštratívne odišila a na zrazu zvolanej tlačovej konferencii sa Sulík v rozpore s tým, čo sa pred chvíľou odohralo, sťažoval, ako sa k nemu šéf slovenského parlamentu neúctivo zachoval. K nemu, europoslancovi…

Zdá sa, že letnú dovolenku trávili politici rozlične. Niekto si naozaj oddýchol, iný týždne voľna prešpekuloval, s akými novými provokáciami na verejnosti vystúpi. Najmä teraz, keď sa ukazuje, že napriek prestupom poslancov vládna koalícia funguje a na dobrej ceste je prijatie (i časťou opozície) zmien rokovacieho poriadku parlamentu. Ten sa v júni ukázal ako nedostatočný pre zachovanie základných pravidiel demokracie a ľudskej slušnosti. Žiaľ, od tej majú viacerí poslanci veľmi ďaleko.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #rokovací poriadok #Richard Sulík #Andrej Danko