Druhý pokus

Zmenky sa v našich končinách zvyknú jedným dychom spájať s menom Ján Ducký. Niektorí si možno ešte spomenú na tunelovanie štátnych bánk, keď sa poniektorým „podnikavcom“ podarilo nimi nahradiť úvery. Zmenky sa tak stali symbolmi divokého kapitalizmu 90. rokov a začiatku nového milénia.

05.05.2017 08:00
debata (3)

Je viac ako príznačné, že po dlhých rokoch, keď sa o nich takmer nehovorilo (naposledy v súvislosti s vraždou Ernesta Valka, ktorý v kauze Duckého zmeniek zastupoval štát), ich zrazu vytiahne Marián Kočner, ktorý je priam stelesnením 90. rokov.

A „úplnou náhodou“ 69 miliónov eur žiada od Markízy a Pavla Ruska. Aj keď o pravosti spomínaných zmeniek môžeme pochybovať, jedno je isté – bývalý minister hospodárstva ich nebude schopný splatiť, lebo jeho hospodárenie ide od desiatich k piatim (pomsta je sladká a Kočner si iste vychutnal, keď svojho času kúpil jeho vilu), a tak by kontroverzného podnikateľa musela vyplatiť Markíza.

Kočner má natoľko pošramotenú reputáciu, že nemá čo stratiť. Môže len získať. A hoci jednu bitku o Markízu prehral, teoretická šanca, že na druhý pokus mu to vyjde, tu existuje.

Lebo zhodou okolností to boli práve zmenky, ktoré ukončili Ruskovu politickú kariéru. A tak je možné, že v slabej chvíli predsa len niečo niekomu podpísal a teraz ho to dobehlo.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Markíza #Marian Kočner