Svorne a nerozborne

Robert Fico z Devína odkázal prezidentovi, že ho nevidel na oslavách štátneho sviatku. Andrej Kiska odkázal premiérovi, že on zase inokedy nevidel jeho. Andrej Danko by si bol na Devíne rád zarečnil, ale z Úradu vlády mu odkázali, že sa môže akurát tak zúčastniť. Na čo sa šéf NR SR urazil a nezasadala ani vláda, ani koaličná rada.

06.07.2017 22:00
debata (11)

Húfy Bratislavčanov vyrábali tržby obchodníkom v susednom Rakúsku, pretože myšlienka, že by si v utorok nakúpili na stredu, sa vymkla ich predstavivosti. Alebo možno na protest. Veď, ako vyhlásila SaS, naši predavači si vďaka diskriminačnému zákonu nemohli v stredu privyrobiť. Namiesto toho sa mohli akurát tak „flákať“ kdesi po kúpaliskách, chudáci.

A tak sme všetci spoločne, svorne a nerozborne oslávili štátny Sviatok sv. Cyrila a Metoda. Ťažko vyberať víťazov v takejto súťaži márnosti. Sociálni demokrati volajúci po užšej spolupráci štátu s cirkvou, „liberáli“ považujúci deň voľna v obchodoch za útok proti férovej súťaži, premiér s prezidentom dohadujúci sa, kto kde bol a nebol…

Víťazi sú nahraditeľní, Danko je len jeden. Človek by čakal, že lídri koalície, ktorá o sebe tvrdí, že je hrádzou proti extrémizmu, budú mať povedomie o tom, čo je dôležité a čo podružné. To by však človek nesmel naraziť na predsedu SNS, ktorý rôzne excesy svojich predchodcov odhodil, pátos a pompu si však ponechal. Ak má chod vlády stáť a padať na jeho krehučkej dôstojnosti, potom sa máme na čo tešiť.

Zabudol vôl, že teľaťom bol, hovorí sa. Čo potom s teliatkami, čo sa považujú za hotových volov?

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #vládna koalícia