Kapitán Danko

Politika v civilizovanej spoločnosti by mala stáť na demokratických základoch.

14.07.2017 22:00
debata (10)

Dodržiavanie stanovených pravidiel a názor väčšiny má byť alfa a omega rozhodovania každého politika alebo strany, ktorí o sebe tvrdia, že sú demokratickí. Silné reči o novej podobe a štruktúre politických strán počúvame v posledom čase od predsedu SNS – Andreja Danka.

Ten vyhlásil, že strana musí mať štruktúry po celom Slovensku a minimálne stanovený počet členov, aby mohla vôbec kandidovať do NR SR. „Štvorčlenné strany“ by podľa neho mali zaniknúť. Prijatie takéhoto zákona by znamenalo posilnenie demokracie na úrovni regiónov. Blížiace sa krajské voľby však odhalili, že to Danko s politickými stranami mohol myslieť úplne inak, než to pochopil zvyšok verejnosti.

Namiesto toho, aby podporil demokraciu vo vnútri vlastnej strany, odstavil od kandidatúry na post župana v Prešovskom kraji Eduarda Markoviča, ktorého si zvolila krajská rada, a miesto neho na túto pozíciu nominoval človeka, na ktorom sa dohodol len s predsedníctvom SNS. Andrej Danko sa nezachoval ako politik, ktorý ctí demokratické princípy, ale ako kapitán v armáde, ktorý presadzuje svoje postoje autoritatívne.

SNS sa hrdí tým, že je najstaršou stranou na Slovensku s bohatou históriou a tradíciami. Ján Slota vytlačil SNS von z parlamentu, Andrej Danko ju vrátil späť s prísľubom, že to bude hrdá, odborná a slušná strana postavená na demokratických základoch. Ak bude Danko naďalej presadzovať takýto „tvrdý“ štýl, loď národniarov môže ísť opäť ku dnu.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Politika #Andrej Danko #politická kultúra #politická korektnosť