Máte padáka, zlatého!

Predstavte si takúto absurdnú situáciu. V práci prešustrujete firemné peniaze, dostanete síce vyhadzov, ale na cestu vám do plecniaka pribalia zlatý padák v podobe tisícov eur.

10.11.2017 22:00
debata (1)

Najnovšie sa to opäť stalo v štátnej firme MH Manažment. Predtým sa to udialo v štátnych železniciach, štátnej prenosovej sústave, diaľničnej spoločnosti či košickej teplárni. Nezávisle od farby vlády sa tu niekto neustále nabaľuje. A politici nám neustále sľubujú, že sa to už nestane. To sa musí konečne zmeniť!

Schéma by mala po novom fungovať takto: Ak niekto prešustruje nadarmo štátne financie, všetko do centa musí vrátiť. Zároveň sa postaví pred súd a ak ten preukáže vinu, dotyčný dostane zaslúžený trest. Či už ide o úradníka, straníckeho nominanta, ministra, alebo pokojne aj prezidenta, na ktorého dane a podvodom zaváňajúci nákup pozemku sa popri župných voľbách a aktuálnych kauzách akoby pozabudlo. Na malom Slovensku si predsa nemôžme dovoliť takto plytvať peniazmi ani hazardovať s morálkou.

Posun je, že do legislatívy sa dostala trestnoprávna zodpovednosť úradníkov aj majiteľov firiem. Kauza odmeny za právne služby pri Vodnej elektrárni Gabčíkovo tiež ukazuje, že minister aj polícia reagujú pružnejšie. Stále je to však málo. Skoncovať so zlatými padákmi treba rázne a definitívne a podobne tak aj s akýmikoľvek náznakmi korupcie na všetkých stupňoch.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zlaté padáky #MH Manažment