Kádrové rezervy

Je to ako s tým nezabitým vlkom. Ešte sa iba rozhoduje o predčasných voľbách, no opozícia si už delí korisť. Kto, koľko a aké ministerské kreslá získa. Kým činiteľa OĽaNO chystajú vytvorenie akéhosi nového Národného frontu pod obdobným heslom z 50. rokov „S Matovičom na čele, budujeme vesele!“, SaS si je už istá volebným víťazstvom. Čo nedopovedia súčasní opoziční lídri o členoch budúcej vlády, dotvorí ľudová tvorivosť. Aj na základe zverejnených zoznamov tieňových kabinetov oboch strán. Tí momentálne najčastejšie vystupujú na brífingoch.

14.03.2018 22:00
debata (5)

Napríklad za SaS je Natália Blahová tímlíderka pre osobné slobody a Lucia Duriš Nicholsonová pre sociálne vylúčené spoločenstvá. Terajšieho predsedu Valného zhromaždenia OSN Miroslava Lajčáka by podľa týchto oficiálnych menoslovov mala nahradiť tieňová ministerka OĽaNO pre zahraničné veci a eurofondy Veronika Remišová, Ján Budaj sa stane ministrom pre životné prostredie. Skromný Igor Matovič je zatiaľ bez štátnej funkcie, lebo o premiérovi sa podľa neho dohodnú so SaS až po voľbách.

Richard Sulík odmietol klebety, že by pre výrazne nižší plat predsedu vlády SR neopustil Európsky parlament. „Ak dostanem mandát, pôjdem robiť premiéra, a teda za tretinové peniaze trojnásobnú robotu,“ napísal na sociálnej sieti. Veľmi optimistický pohľad na to, že by na novom poste pracoval iba trikrát viac ako radový europoslanec.

Za istú vec považuje i návrat Ľubomíra Galka na čelo ministerstva obrany, odkiaľ musel odísť pre škandál s odpočúvaním novinárov. A na Daniela Lipšica „sa my v SaS rozhodne nevykašleme, ak on bude mať záujem“, zdôraznil Sulík. Lipšic ako minister vnútra presadzoval nijaký pardon pre šoférov, ktorý autom zabijú človeka. Ale odborné kádre nadovšetko.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Lajčák #Lucia Nicholsonová #Ján Budaj #Veronika Remišová #Natália Blahová #vládna kríza 2018 #SASKA