Zradné vody spodné

V každej spoločnosti existujú aj spodné, temné prúdy ľudí, ktorí nemusia byť priamo mafiánmi, kriminálnikmi a vrahmi. Dokonca môžu denne chodiť do roboty či do parlamentu, pritom vychovávajú deti a plánujú s rodinou letnú dovolenku. Ale predsa je v nich čosi defektné, amorálne a charakterovo zhubné, spôsobené vari absenciou dobra či neschopnosťou dosiahnutia svojich životných cieľov.

16.03.2018 22:00
debata (14)

Zradné vody aj vo forme agresie nemusia vyplávať na povrch iba vtedy, keď sa topia zimné snehy. U niekoho fungujú celoročne, u iného sa zrazu spustia pod vplyvom dusnej atmosféry, vybičovanej náhlou tragédiou alebo chronickým nahromaďovaním neriešených problémov v spoločnosti.

Niekomu na vyventilovanie temných vášní však nestačí spŕška vulgarizmov na anonymných sociálnych sieťach. Videli sme to na skupinke osôb, ktoré sa po skončení prvého, spomienkového zhromaždenia na zavraždeného mladého novinára a jeho snúbenicu presunuli pred Úrad vlády a pokúšali sa zvaliť bránu do jeho areálu.

Jednotlivci obdobného formátu založili požiar v krajskom sídle Smeru. Teraz sa zase vyhrážajú fyzickou likvidáciou rodinných príslušníkov predsedu Mosta-Híd a podpaľačským útokom na centrálu tejto strany. Nato OĽaNO cynicky zvolá tlačovku na podporu zvýšenia výsluhových dôchodkov hasičov…

Prezident, dezignovaný premiér, dokonca aj pár opozičných poslancov vyzýva na zachovanie pokoja, no Igor Matovič ďalej ako nepríčetný leje oheň a síru. Predstavitelia vládnej koalície údajne zradili ľudí na námestiach. Skôr prekazili jeho osobné mocenské zámery, ktoré normálnou cestou nedokáže naplniť. Takéto kulminovanie nenávisti ústavným činiteľom nie je iba nezodpovedné, ale aj vrcholne nebezpečné.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #požiar #Most-Híd #Smer #sídlo #vyhrážky smrťou #vražda novinára Jána Kuciaka