A čo tak telefón?

Podľa všetkého sa predseda parlamentu urazil, pretože ho nebolo celý týždeň vidieť na televíznej obrazovke. Búrlivé politické udalosti sa valili akosi mimo neho... Ako inak sa dá vysvetliť „nekomfortný“ postoj Andreja Danka, ktorý pre svoje city a pocity zvolal mimoriadne rokovanie predsedníctva SNS a vzápätí všetko vytrúbil na tlačovke.

18.04.2018 20:00
debata (12)

Nová vláda si naozaj nezaslúži, aby ju v napätej spoločenskej situácii ktosi spochybňoval či priam rozleptával zvnútra koalície. Veď dokonca už aj tí, čo v uplynulých týždňoch prikladali vo svojich palácoch, straníckych centrálach a na námestiach polienka pod tento začmudený oheň, teraz vyzývajú premiéra, aby jeho kabinet už začal pracovať. Dosiaľ sa totiž musel skôr ohýbať pred novými a novými škandalizujúcimi strelami vysielanými opozíciou. Po poldňovom utíšení však naňho vyrukoval koaličný partner.

Iste, Danka mali informovať napríklad o odchode Tomáša Druckera z postu ministra vnútra predtým, ako sa to dozvedeli novinári. No ktovie, kedy boli o tomto náhlom rozhodnutí upovedomení sám Peter Pellegrini a Robert Fico. Pokiaľ však ide o vyjasnenie si „ďalších výziev v rámci Európskej únie“, bola to predsa práve súčasná vláda, ktorá ako jedna z mála v krajinách EÚ neposlala ruských diplomatov domov. Tak akáže zmena zahraničnopoli­tickej línie štátu?

Či už ide o závažnejšie pripomienky predsedu SNS, alebo iba o urazenú márnomyseľnosť až detinskosť jedného politika, v každom prípade existuje istý šikovný technický vynález: telefón. Ten umožňuje, aby sa prostredníctvom neho partneri z vládnej koalície dohodli a nenaháňali sa verejne cez médiá.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Andrej Danko #Peter Pellegrini #Pellegriniho vláda #SMR