Biele kone a dobrí anjeli

Spor o lukratívnu parcelu pod Tatrami ešte výstižnejšie charakterizuje problém, ako sa manipuluje s vlastníctvom pôdy, o ktorom včera hovoril v súvislosti so situáciou farmárov na východnom Slovensku generálny prokurátor. Na malej ploche 1,2 hektára sa prelínajú všetky absurdity.

17.07.2018 09:00
debata (59)

Šokujúci prípad postupne odhaľuje podvody, miestnych mafiánov, bieleho koňa, podozrivo rýchlu kúpu pozemku v sume 1 800 eur, hoci teraz sa jeho cena odhaduje na milión! Tiež tu figuruje poľnohospodárske družstvo a policajti, ktorí nad podozreniami iba mykali plecom. Na konci všetkého stojí poctivý občan, ktorému ani na um neprišlo, že ho ktosi nezákonným spôsobom obral o dedičskú roľu.

Ale v tomto príbehu, na rozdiel od mnohých podobných, nájdete ešte jedného muža. Najvyššieho ústavného činiteľa, ktorý sa napriek veľkému bohatstvu dosiahnutému čudnou cestou nebankoviek a vyhýbania sa daniam, nemieni vzdať bezprácneho zisku. Po divadielku o „neznámom“ zubárovi a nedbanlivom hospodárovi, ktoré Andrej Kiska zahral, prišiel s tvrdením, že on je poškodený. Hádam by mu mal Ján Franc ešte z tých 21 eur, ktoré ročne dostával od družstva za využívanie plochy, čosi doplatiť.

Ak by bol prezident naozajstný chlap, tak by sa s popradským lekárom dávno vyrovnal mimosúdnou cestou a verejnosti by sa hlboko ospravedlnil. Len či by jeho vysvetlenie bolo dôveryhodné? Preto radšej počká na súdne rozhodnutie, potom uvidí. Ak nebude verdikt podľa jeho predstáv, odvolá sa zrejme na vyššiu inštanciu a ešte vyššiu… Hádam až dovtedy, kým sa mu, ako vyhlásil na festivale Pohoda, nepodarí prevziať moc a „dostať na ministerstvo vnútra, na políciu, na spravodlivosť a tak ďalej a tak ďalej čestných a schopných ľudí“.

Kalkul nehodný dobrého anjela, tobôž hlavy štátu.

© Autorské práva vyhradené

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #nebankovky