Selfie poslankyňa

Jana Cigániková sa tvrdo derie na ministerský post. Veď už skúsila všeličo. Ako čašníčka vo Veľkej Británii, finančná poradkyňa v slovenskej banke či zakladateľka detských jaslí. Keď ju strana Sloboda a Solidarita nominovala za tímlíderku pre zdravotníctvo, sláva jej zrejme stúpla do hlavy.

02.08.2018 20:00
debata (62)

Veď ako tvrdí sám najväčší vodca Richard Sulík, SaS disponuje tými najväčšími odborníkmi na Slovensku. V búrlivých marcových týždňoch už licitoval s ostatnými opozičnými politikmi o kreslá v budúcej vláde, v ktorej sa už videl ako premiér. Keby mu vtedy plány vyšli, nepochybne by Cigánikovú presadil na čelo rezortu zdravotníctva. To by sa už teraz nemusela takým pokútnym spôsobom vtierať do priazne lekárskych komôr a asociácií zdravotných sestier.

To, aby sa ktokoľvek na verejnosti zviditeľňoval tým, že na sociálne siete rozpošle selfie, ktoré si urobil v operačnej sále uprostred zložitého chirurgického zákroku, chce naozaj silný žalúdok. A čo už povedať o ústavnom činiteľovi, ktorý takýmto odpudivým spôsobom naháňa politické body? Pravda, v poslednom čase je v slovenskej „špičkovej“ politike všetko možné, ba už aj povolené, či dokonca sú takéto absurdné výstrednosti vo viacerých stranách vrátane SaS priam vítané.

Druhá vec je, ako sa na to pozerajú pacienti, zdravotnícky personál a osobitne vedenie banskobystrickej nemocnice. Vraj všetko sa dopredu riadne dohodlo, hygienické štandardy a sterilnosť prostredia sa dodržali v medziach zákona. A čo tak otázka ich profesionality a morálky – to dnes už nie je moderné? Alebo si páni naozaj mysleli, že sa poslankyňa „selfuje“ nad rozjatreným telom na operačnom stole pre svoj rodinný album? To skôr vyzerá na steliritu myslenia na oboch stranách.

© Autorské práva vyhradené

62 debata chyba
Viac na túto tému: #selfie #Jana Cigániková #tímlíderka pre zdravotníctvo #SASKA