Šlendriánstvo

Scéna, v ktorej zubár vytrhne pacientovi zdravý zub, patrí do štandardnej výbavy grotesiek a divákov zaručene vždy rozosmeje. Aj príbehy nekvalifikovaného doktora Nicka Rivieru zo seriálu Simpsonovci, ktorý „lieči“ či skôr mrzačí svojich pacientov, dávajú zabrať našim brániciam. Vždy je to však iba fikcia.

03.05.2019 22:00
debata (8)

To, čo sa však stalo v nitrianskej nemocnici, kde 75-ročnému mužovi vymenili kĺb na nesprávnom kolene, je žiaľ krutá realita.

V kontexte toho, čo slovenskí pacienti zažívajú v našich zdravotníckych zariadeniach, je to stále skôr výnimka z pravidla, no v prípade nitrianskej nemocnice, ktorá toho má už na rováši viac, je to ďalšia ukážka neprofesionality.

Či za to môže lajdáckosť lekárov alebo sestier, resp. kto je za tento skutok zodpovedný, sa dozvieme čoskoro, pretože operovaný muž už podal podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou aj žalobu na súd. Za zbabranú operáciu bude mať nepochybne nárok na odškodné, no zdravé koleno mu už nik nevráti.

Jedno je už zrejmé teraz – nik nepoškodzuje imidž nitrianskej nemocnice tak veľmi ako jej vlastní zamestnanci. Čím skôr si uvedomia, že dobré renomé sa dá ľahko stratiť, no ťažko znovu získať – tým lepšie pre samotnú nemocnicu, no najmä pre pacientov, ktorí sú nútení jej služby využívať.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #koleno #operácia kolena #Fakultná nemocnica v Nitre