Arcibiskupi a satanisti z Visegrádu

V rámci visegrádskej štvorky už sa neradia a nevydávajú spoločné stanoviská iba prezidenti, predsedovia parlamentov, premiéri a jednotliví ministri, ale aj svätá katolícka cirkev. Začala však veľmi nešťastne, ako slon v porceláne.

17.08.2019 10:00

Na počiatku bolo slovo. Čo slovo! Celá kázeň krakovského arcibiskupa. Homosexuálov označil za dúhový mor. V snahe obraňovať kritizovaného brata v Kristu predseda Poľskej biskupskej konferencie pritvrdil túto kakofonickú muziku výzvou parlamentu, aby sa postavil proti manželstvám ľudí rovnakého pohlavia.

So svojou „trochou“ do mlyna sa poponáhľal kardinál, arcibiskup pražský a prímas český. Ten už mal zrejme dajaké apokalyptické zjavenie, lebo v gayoch a lesbách vidí rohatých čertov a čertice. Témy LGBT ideológie sa podľa neho rozširujú aj na satanistickú agendu. To vraj musí bezpochyby odmietnuť celá spoločnosť alebo aspoň kolegovia z cirkví ostatných dvoch krajín V4.

A tak za svoju svätú povinnosť solidarizovať s myšlienkami o novom strašidle, ktoré obchádza Európu, pokladá šéf Maďarskej konferencie biskupov i jeho slovenský náprotivok. V týchto otázkach ho však ako obyčajne pretromfol trnavský spolupastier Ján Orosch výrokmi o „pliage LGBT ideológie, ktorá sa naozaj šíri ako morová epidémia“.

Nuž, pritvrdé na kňazov, ktorí by mali vo verejných vyjadreniach hľadať skôr slová vzájomného porozumenia, zmieru medzi ľuďmi, lásky k blížnemu. O to viac, že mnohí homosexuáli sú veriaci, dokonca sa hlásia k rímskokatolíckej cirkvi. Našťastie nie všetci duchovní vrátane pápeža Františka prekypujú takým militantným vzťahom k sexuálnym menšinám. Ale to, že visegrádska štvorka sa aj k tejto problematike stavia ultrakonzervatívne, neveští nič dobré.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Ján Orosch #Visegrádska štvorka #rímskokatolícka cirkev #biskupská konferencia #LGBTI+