Trump triumfátor

Proces s Donaldom Trumpom dopadol presne podľa očakávaní - republikánska väčšina v Senáte zmietla impeachment zo stola.

06.02.2020 20:00
debata (3)

Ak ešte pred pár dňami bolo možné špekulovať, koho hlasovanie posilní, aktuálny prieskum Gallupovho ústavu dal jasnú odpoveď: Trumpa. Jeho popularita „vystrelila“ až na 49 percent, čo síce nie je veľa, no je to jeho najlepší výsledok vo funkcii prezidenta!

Len niekoľko mesiacov pred voľbami je to pre demokratov veľmi zlá správa. Zdá sa, že momentálne ťahajú za kratší koniec a, naopak, Trump má našliapnuté, aby si víťazstvo v prezidentských voľbách zopakoval.

Demokrati zatiaľ darmo hľadajú vhodného kandidáta, ktorý by bol schopný poraziť ho. Ľudia jednak vnímajú impeachment ako zbytočné divadlo (Trumpovu obžalobu podporovala menej ako polovica obyvateľov) a v jeho prospech hrá aj dobre rozbehnutá ekonomika. Hoci z Trumpovej daňovej reformy profitovali najmä bohatí, osoh z nej mali napokon všetci, lebo vďaka nej sa mu podarilo naštartovať biznis. Miera nezamestnanosti v Spojených štátoch minulý rok klesla na 3,5 percenta, čo je najnižšia úroveň za uplynulého pol storočia.

Ak sa pred štyrmi rokmi zdalo nepredstaviteľné, že takýto šoumen a populista sa môže stať prezidentom USA, teraz je dosť nepravdepodobné, že by sa mal z Bieleho domu o rok vysťahovať.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Senát USA #impeachment