Keď sklamú stranícki lídri

To, že volebné programy málokto číta, je známa vec. Prelúskať sa napríklad ťažkou bichlou SaS s 1 144 návrhmi riešení problémov, by stálo riadne veľa času. A nepochybne i nervov.

02.03.2020 20:00
debata (6)

Oveľa jednoduchšie bolo počas televíznych debát visieť na perách lídrov kandidujúcich strán. Ľudia potom sotva hromadne volili tie, čo do predvoja zápasu postavili menej zdielnych, málo pohotových alebo, naopak, bohapustých tárajov, ktorí verklikujú tie isté frázy.

Marketingovým mágom sa pre širšie masy so svojou špecifickou „trnafčinou“ stal Igor Matovič. Aj keď v závere predvolebného maratónu sklamal tých, ktorí očakávali, že tak ako v každej dobrej rozprávke sa ako hlavný hrdina po tretí raz vypraví na bojisko proti schránkovým firmám. Teda po Riviére a Cypre priamo do jamy levovej – na Bahamy či do Belize.

Koalícia PS/Spolu si zvolila lacnejšiu formu turistickej aktivity. Poslanci pod vedením Miroslava Beblavého bivakovali v zasadacej sieni Národnej rady a Michal Truban im zo solidarity prinášal pizzu a obložené chlebíčky. Voliči to však náležite nedocenili. Preto obaja podobne ako nadmerne horlivý Andrej Danko z neúspešnej SNS ponúknu na snemoch svoje funkcie. Beblavý dokonca definitívne.

Adios politickej kariére dal hneď po voľbách Alojz Hlina. Jeho jazyku málo rozumeli práve v menších obciach, viacerí uprednostnili iných kresťanských rivalov. A tak kandidátom za KDH opäť pred nosom zabuchli bránu do parlamentu.

Predseda hnutia sa s týmito nevďačníkmi rozlúčil v nedeľu ráno prostredníctvom televízie. Zoširoka rozvíjal myšlienku, že zavedenie hmotnej zodpovednosti by sa nemalo týkať iba politikov, ale aj radových občanov, ak teda „zle“ volia. Asi nám treba drasticky zvýšiť dane.

Nuž, za politikmi, ktorí by namiesto seba vymenili radšej celý národ, nikomu nemusí byť ľúto.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Alojz Hlina #Miroslav Beblavý #Igor Matovič #Michal Truban #hmotná zodpovednosť