Matovičov zmätený volič

Už prvý povolebný prieskum agentúry Focus, v ktorom zvíťazilo hnutie OĽaNO s viac ako 24 percentami, bol pre mnohých iste prekvapením. Pri štýle riadenia, ktorý predvádza Igor Matovič, by sa dalo očakávať skôr to, že jeho preferencie pôjdu dole, a nie, že prakticky obháji svoj volebný výsledok.

26.04.2020 20:00
debata (56)

No nasledujúci prieskum agentúry AKO, v ktorom OĽaNO atakovalo 30 percent, bol doslova šokom aj pre tých najotrlejších. Ak na Slovensku po mesiaci chaosu a populizmu, ktorý predvádza Matovič, na pravej strane spektra vyrástol takýto hegemón, znamená to, že voliči Obyčajných ľudí sú veľmi tolerantní k prešľapom a citovým výlevom lídra tohto hnutia.

O to prekvapujúcejší je výsledok aktuálneho prieskumu, podľa ktorého boj s koronakrízou zvládal lepšie expremiér Peter Pellegrini ako súčasný premiér Igor Matovič. To je potvrdením, že postoje Matovičových voličov sú veľmi nekonzistentné a rovnako ako mu k víťazstvu vo voľbách pomohla silná emócia, môže mu zároveň zlomiť krk.

Otázka je, čo bude musieť prísť, aby takpovediac „vytriezveli“, pretože sa zdá, že sú ešte stále opojení z porážky Smeru.

Matovič by sa mal preto v duchu modliť, aby sa koronakríza skončila čo najskôr, lebo v tom, ako ju zvláda, ľudí veľmi nepresvedčil. Zároveň by sa mal snažiť získať čo najviac „skalpov“ skorumpovaných politikov a vysokých štátnych úradníkov, pretože to je presne to, čo si ľudia frustrovaní z vlády Smeru želajú.

No keď sa raz dostaneme do normálu, tak je pravdepodobné, že aj ľudia, ktorí to Matovičovi „hodili“ len preto, lebo už neboli ochotní prizerať sa, ako celý štát rozožiera korupcia, ho začnú posudzovať podľa jeho vlastných činov. Vtedy sa im otvoria oči a uvedomia si, že vyháňať čerta diablom nie je riešenie.

No chvíľu to ešte potrvá…

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Peter Pellegrini #prieskum Focus #koronavírus