Zlaté rodinné rezervy

Na Tyršovom nábreží v Petržalke pripravujú novú mestskú pláž. Čo nevidieť sa na ňu vyroja dobre stavaní mládenci, ktorí počas koronakrízy nezaháľali a po tom, ako znovu otvorili fitnescentrá, zveľaďovali si tehličky na bruchu.

17.06.2020 20:10
debata (5)

Niekoľko tehličiek nadobudol aj bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR), no nie fyzickým cvičením. A hoci majú doslova cenu zlata, sotva sa s nimi bude v plavkách producírovať pri Dunaji. Jednak dvadsať tehličiek zo žltého kovu niečo váži a jednak Kajetána Kičuru už druhý mesiac držia vo väzbe. Špeciálna prokuratúra ho totiž obvinila z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

V čase uzatvárania miliónových obchodov SŠHR s prapodivnými firmami na nákup zdravotníckeho materiálu v súvislosti s prepuknutím epidémie COVID-19 si jeho 20-ročný syn kúpil v centre Bratislavy hneď dva byty. Bez hypotekárneho úveru. Kičura to zdôvodňoval tým, že aj s manželkou prispeli synkovi zo svojich celoživotných ús­por.

To, že sa akurát v tých dňoch ocitlo na konte starého otca ďalších 200-tisíc eur, sa už dalo ťažšie vysvetľovať. Ale tých päť kilogramov čistého zlata, ktoré NAKA objavila doma u Kičurovcov, mnohé naznačuje. Určite nie sú trochári. Jeden bytík sem, druhý bytík tam…

Len či sa dá k takému imaniu dospieť poctivou prácou okresného sudcu a osemročnou anabázou na bojiskách o dokonale zabezpečené štátne rezervy pre prípad prírodných a vojenských katastrof, ale aj nečakaných pandémií?

Kým podvodní manažéri SŠHR za Dzurindových vlád sa špecializovali na iný drahý kov, presnejšie na odpredaj platinových sitiek, Kičuru, ktorý sa odvolával na priateľstvo s Robertom Ficom, viac oslnil lesk zlatých tehličiek. Či sa mu z nich ešte podarí čosi postaviť, nechajme na vyšetrovateľov a potom hádam i na jeho neuplatiteľných kolegov v talároch.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #zlato #Správa štátnych hmotných rezerv #platinové sitká #Mikuláš Dzurinda #NAKA #Tehlička #Kajetán Kičura #koronakríza