Korona sem, korona tam

Počty nakazených na COVID-19 rátame v posledných týždňoch na desiatky (ba i stovky), na COVID semafore v Bratislave v utorok zasvietila červená, no kompetentní sa tvária, akoby sa nič nedialo. Na jar by premiér už dávno bil na poplach. Teraz nič.

25.08.2020 20:00
debata (33)

Alibisticky vyhlasuje, že on predsa nie je členom Pandemickej komisie vlády. On nič, on muzikant. Keďže sa takto naivne snaží zbaviť zodpovednosti, treba mu pripomenúť, že on je predsedom vlády. Nemôže sa schovávať za rôzne inštitúcie a poradné orgány. Vláda má právomoci, vláda rozhoduje, nie nejaká komisia.

Kde je ten Matovič úpenlivo prosiaci ľudí, aby zostali doma? Kde je ten Matovič apelujúci: Nepokazme si to? Kto si ešte pamätá na „predveľkonočné manévre“, ktorými chcel zamedziť šíreniu koronavírusu, musí byť v šoku. Vtedy policajné hliadky kontrolovali ľudí na hraniciach okresov, teraz na Slovensko prichádzajú zahraniční robotníci a vírus sa veselo šíri…

Je zrejmé, že po návrate ľudí z dovoleniek a po začiatku školského roka bude pozitívnych prípadov pribúdať. Od epidemiológov sme počúvali, že najdôležitejšie je testovať čo najväčší počet ľudí. Ako budeme túto situáciu zvládať, keď teraz stačil jeden status nakazeného poslanca a pred odberovým miestom na COVID-19 na bratislavských Kramároch sa začali tvoriť dlhé rady?

Čo vlastne vláda doteraz urobila, aby situáciu na jeseň mala pod kontrolou? Kde je sľubovaná aplikácia? Ako je zabezpečené testovanie pre násobne viac prípadov?

Teraz sa už nebude môcť vyhovárať, že do epidémie vhupla rovnými nohami a nemala čas sa pripraviť. Matovičova vláda ho mala, ale trestuhodne ho premrhala. Alebo to už jednoducho „zabalila“ a bude si spievať: Korona sem, korona tam, nám už je to všetko jedno…

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Igor Matovič #koronavírus #Covid-19