Kollár je omyl v systéme

Menia sa vlády, menia sa režimy, no veľkopanské maniere zostávajú nemenné. Džentríci, papaláši a mafiáni sú na Slovensku veční. Naposledy nám to pripomenul Boris Kollár, ktorý sa po autohavárii zotavuje v nemocnici.

26.11.2020 20:00
debata (91)

Od leta platia v zdravotníckych zariadeniach prísne opatrenia. Mnohí tak pre koronavírus nemôžu navštíviť svojich príbuzných.

Akoby nestačilo, že k predsedovi parlamentu chodia do nemocnice členovia vlády (nevedia, aké nariadenia prijímajú???), chodia za Kollárom aj ženské návštevy, ktoré uňho zostávajú celú noc a ešte sekírujú sestričky. To je priam do neba volajúca drzosť! Vrcholom arogancie je, že keď sa jedna sestra ohradila proti tomu, že v jej náplni práce nie je obskakovať Kollárove milenky, tak vedenie nemocnice jej údajne pohrozilo odobratím vianočných odmien a výpoveďou! To kde sme? V nejakej džamahírii alebo banánovej republike?

Zas a znova sa potvrdzuje, že Kollár je omyl v systéme. Tento človek sa nikdy nemal ocitnúť v politike. Čím skôr z nej odíde, tým lepšie. No vzhľadom na to, že dnešná doba praje práve takýmto indivíduám, je možné, že ho nahradí rovnaký, ak nie ešte horší papaláš.

Prečo je to tak? Prečo sú aj 30 rokov po revolúcii medzi nami stále rovní a rovnejší? Dôvodom je náš veľmi benevolentný prístup k dodržiavaniu pravidiel a pohŕdanie zákonmi. Je priam výsmechom, že ten, ktorý stojí na čele zákonodarného orgánu, si zo zákonov robí trhací kalendár. To je neskutočná hanba.

Malosť národa nevyjadruje počet obyvateľov, ale to, ako sa v krajine dodržiavajú formálne aj neformálne pravidlá. Aj keď si niekto namiesto parlamentu postaví repliku Kapitolu a od slova do doslova opíše ústavu USA, to ešte z neho demokrata nerobí. Pretože nestačí zákony prijímať, ale predovšetkým ich dodržiavať. Preto by mal Kollár odstúpiť.

© Autorské práva vyhradené

91 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Boris Kollár