Spojení Sputnikom

Keď politik, ktorý donedávna očkovanie proti ochoreniu COVID-19 odmietal, respektíve sa k nemu staval vlažne, zrazu horlí za ruskú vakcínu Sputnik V, pôsobí nedôveryhodne. Keď iný politik, ktorý donedávna videl atómovú zbraň v plošnom testovaní, zrazu horlí za ruskú vakcínu Sputnik V, tiež pôsobí nedôveryhodne.

19.02.2021 20:00
debata (42)

Ak by náhodou niekto nevedel, reč je o Robertovi Ficovi a Igorovi Matovičovi. Hoci ten prvý na tlačovej konferencii kritizoval vládu (s nákupom Sputnika V išlo vraj z Matovičovej strany len o zahmlievací manéver, lebo si musel byť vedomý, že mu to vo vláde neprejde) a ten druhý kritizoval koaličného partnera, obaja hovorili, akoby „ich jedna ruská mater mala“.

Fico povedal, že stopnutie vakcíny Sputnik V je prejav protiruského postoja a Matovič neschválenie uznesenia o nákupe Sputnika V označil za nepriateľský akt voči Ruskej federácii. Nuž nestáva sa veľmi často, aby medzi politikmi koalície a opozície panovala taká zhoda, no hlasy voličov dokážu zjavne spojiť aj nespojiteľné…

Roberta Fica možno nakopol posledný prieskum, ktorý ukázal, že síce iba 27,6 percenta voličov Smeru sa pôjde určite očkovať, no váhajúcich je až 34,8 percenta (a existuje predpoklad že časom budú pribúdať). Preto začína v otázke vakcinácie mierne otáčať. A príležitosť zabrnkať na ruskú nôtu, ktorá uchu jeho voliča tak lahodí, a pritom si kopnúť do vlády, si predsa nemôže nechať ujsť!

Matovič je síce v úplne inej pozícii, ale preferencie mu klesajú, a tak sa rozhodol zaloviť v rybníku, ktorý tradične obhospodaruje Smer a ĽS NS. Vzhľadom na to, že OĽaNO nemá pevné voličské jadro, mu môže byť v podstate jedno, odkiaľ hlasy prichádzajú. Hlavne, že sú. Matovič potrebuje zároveň prekryť svoje doterajšie zlyhania v manažovaní koronakrízy, preto ľudom podhodil novú „atómovku“ s názvom Sputnik V.

A tak sa zrazu obaja politici ocitli na jednej lodi.

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Igor Matovič #Sputnik V