Policajný masaker

Zdá sa, že byť policajným prezidentom na Slovensku je veľmi rizikové povolanie. Za mrežami skončil Milan Lučanský, Tibor Gašpar a teraz rovnaký osud hrozí Petrovi Kovaříkovi. Súčasný šéf polície čelí obvineniu zo zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Osudným sa mu malo stať zastavenie zásahu policajnej inšpekcie, ktorá chcela zadržať obvinených Mateja Zemana a Petra Petrova.

26.08.2021 20:30
debata (29)

Toto už nie je vojna policajtov, toto je policajný masaker v priamom prenose.

Už niekoľko mesiacov si časť tajnej služby a Úradu inšpekčnej služby vybavuje účty s vyšetrovateľmi NAKA. Prostredníctvom spochybňovania svedkov, vyšetrovateľov a prokuratúry sa im podarilo spochybniť vyšetrované kauzy a dokonale zmiasť verejnosť.

Tá sa pýta: Sú dobrí a zlí policajti? A ktorí sú ktorí? Tí čo sa snažia rozpliesť korupčné kauzy alebo tí, ktorí tvrdia, že manipulujú svedkov?

Faktom je, že Kovaříkov telefonát z dovolenky v Chorvátsku, ktorým zastavil zásah inšpekcie, bol dosť neštandardný. Po jeho intervencii zmizli dvaja hľadaní svedkovia, ktorí mali informácie o údajných nezákonných praktikách v NAKA. Petrov zvaný Tiger napokon skončil v rukách polície, no takáčovec Zeman požiadal v Chorvátsku o azyl. Niečo tak absurdné sa len tak nevidí!

Tretí z tejto partie – Csaba Dömötör – sa napokon priznal a za krivú výpoveď dostal podmienku vo výške 32 mesiacov. To samozrejme vyvoláva podozrenie, či aj Petrov so Zemnom neboli zapojení do rozsiahlejších manipulácií s výpoveďami

Všetko tieto nejasnosti vrhajú zlé svetlo na kajúcnikov. Na druhej strane, ako hovorí Kovařík, takýmto spôsobom sa môže SIS a inšpekcia snažiť dostať pod tlak políciu kvôli vyšetrovaniu veľkých prípadov na NAKA.

Kde je pravda? Kto sa snaží veci objasniť a kto ututlať?

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #policajný prezident #Peter Kovařík