Hegerovi nepomôže, ani keď si oblečie dres s číslom 76

Eduard Heger sa tvári, akoby sa nič nestalo. Akoby v parlamente ani nebolo hlasovanie o dôvere a on nebol odvolaný. Zjavne stále nepochopil, že skončil a jeho hľadanie sedemdesiatšestky, ktoré pripomína hľadanie svätého grálu, je zbytočné. Je to nedosiahnuteľný cieľ. Chiméra.

12.01.2023 19:00
debata (29)

Ak ešte aj Matovič verejne deklaruje: „neviem si predstaviť, že podporím akúkoľvek novú vládu, kde by pán Hirman mal byť ministrom“, tak skutočne jediná vec, ktorá má v danej situácii zmysel, je dohoda na predčasných voľbách. Nič viac.

Je pochopiteľné, že Hegerovi sa funkcia zapáčila. Komu by sa nie? Lenže k umeniu politiky patrí aj vedieť v pravý čas odísť. Kto to nezvládne, ten sa strápni. Taký Ján Figeľ by mu vedel o tom rozprávať…

No jeho najväčší problém spočíva v tom, že nie je schopný sebareflexie. Nahovára si, že on to zvládne: je nekonfliktný, tak sa mu podarí dať dokopy parlamentnú väčšinu a následne sa stane zjednotiteľom pravice. Keby mal zrkadlo, prípadne nejakého objektívneho poradcu, vedel by, že jedno i druhé je pre neho nesplniteľná misia.

To, že pred kamerami máva zoznamom, na ktorom sú, mimochodom, len podpisy členov OĽaNO, na situácii nič nezmení. Nepomôže mu ani to, keď si oblečie dres s číslom 76 a bude „vábiť“ Sulíka. Iba sa ešte viac strápni…

Zostáva záhadou, ako chcú lídri neúspešných strán vytvoriť úspešný projekt. Ak o svojich kvalitách nedokázali presvedčiť voličov doteraz, tak príchodom nevýrazného Heger ako lídra sa to zmení? To je zlý vtip.

Heger je síce „dočasne povereným premiérom“, no v podstate je to „mŕtvy muž“, na ktorého sa za pár rokov zabudne. Kto si dnes spomenie na Rada Procházku (a aký to bol excelentný ústavný právnik!)?

Lebo kto je Heger? Iba večná dvojka, ktorá nedokáže vystúpiť z tieňa toho silnejšieho. Preto Matoviča nevzrušujú ani úvahy o možnom striedaní stáží na predsedníckom poste. Vie, že má všetko pevne v rukách. On je majiteľ s. r. o. zvanej OĽaNO. Keď na facebooku napísal, že doteraz ani raz nepadol návrh na jeho odchod z čela OĽaNO a že má „Eda“ rád a považuje ho za kamaráta, možno mu veriť. Vie, že z jeho strany mu žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Keď však ďalej píše: „ak sa raz naše cesty trochu rozídu, bude to s noblesou a vzájomným prianím všetkého dobrého“, tak to vzbudzuje úsmev. Matovič a noblesa? To nejde spolu…

Ak by aj Heger s Naďom napokon od Matoviča odišli, hnutie by to výrazne nepoškodilo. Vždy to bola prázdna nádoba, ktorú majiteľ pred voľbami naplnil vlastným obsahom. Inak to nebude ani teraz. Rozdiel je v len v tom, že koaličný potenciál OĽaNO je „vďaka“ Matovičovi veľmi nízky.

A pokiaľ ide o možný odliv voličov k novému centristickému subjektu z dielne Mikuláša Dzurindu, tak žiadny nehrozí, pretože tí čo sa nedokázali stotožniť s tým, ako Matovič robí politiku, už dávno zutekali.

Apropo SDKÚ ver 2.0. Zostáva záhadou, ako chcú lídri neúspešných strán vytvoriť úspešný projekt. Ak o svojich kvalitách nedokázali presvedčiť voličov doteraz, tak príchodom nevýrazného Hegera ako lídra sa to zmení? To je zlý vtip.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #OĽaNO #Igor Matovič #Eduard Heger