Falošný mučeník Trump

Obvinenia Donalda Trumpa vyzerajú vážne. Mimika samotného exprezidenta napovedala, že má pred nimi rešpekt. Kontroverzný podnikateľ však tuší, že na nich môže ešte dobre zarobiť.

05.04.2023 20:00
debata (6)

A už teraz sa tak deje. Po jesenných zbabraných voľbách do Kongresu, v ktorých prepadli Trumpovi nominanti, hviezda exprezidenta začala prudko upadať. Ako hlavný republikánsky favorit na prezidenta sa začal javiť floridský guvernér Ron DeSantis. Teraz sa karta obracia, Trump opäť jasne vedie v rebríčkoch popularity.

Ako dobre vieme aj na Slovensku, opozičného politika akékoľvek obvinenie v očiach sympatizantov heroizuje. Zaslepení fanúšikovi ani teraz nevidia 34 obvinení z falšovania záznamov a porušenia volebných pravidiel, iba sprisahanie prokurátorov, sudcov, liberálov, na čele ktorého – rovnako ako na Slovensku – nestojí nikto iný ako George Soros.

Donald Trump mladší ešte pritvrdil. Podľa neho by sa za rozhodnutie poroty „červenali aj Mao, Stalin a Pol Pot“. Aj keď Trumpov najstarší syn pravidelne trávil prázdniny v Československu, vidieť, že o komunistickej diktatúre nemá ani potuchy.

Miliardár Trump si za všetko môže sám. Keby nebol taký žgrloš, tak by 280-tisíc dolárov vyplatil pornoherečke a modelke z vlastného. Nie je to predsa žiadny zločin. Prečo na to použil peniaze z predvolebnej kampane, ktoré vedome zaúčtoval falošne, nevedno. Asi to pre skúseného obchodníka boli bežné praktiky. Veď v USA je to často klasifikované iba ako priestupok, nie trestný čin ako teraz. To je len ďalší olej do ohňa pre Trumpa a jeho oddaných stúpencov.

Súdny proces by sa mal začať v januári budúceho roka. V čase, keď sa rozbieha predvolebná kampaň. Nič viac si Trump nemohol priať: „ukrižovaný mučeník“ verzus „skorumpovaná moc“. Americké prezidentské voľby sľubujú poriadnu zápletku. Dúfajme, že nie s tragickým koncom.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #prezident USA #Donald Trump jr. #americké prezidentké voľby