Zlomí rozšafnému Sulíkovi Dubaj väz?

Tesne pred odchodom z funkcie minister hospodárstva Karel Hirman prišiel so závažným obvinením svojho predchodcu a politického rivala Richarda Sulíka. Zostala po ňom miliónová sekera: chýbajú základné dokumenty a faktúry zo svetovej výstavy Expo v Dubaji.

11.05.2023 20:00
debata (17)

Už za svoju dcéru, ktorá sa ako „expertka“ na energetické právo zviezla do Dubaja za štátne, sa musel Sulík kajať. Audit na ministerstve hospodárstva odhalil viacero nezrovnalostí a bielych miest. Podľa Hirmana sa za štátne financovali výlety rodiny a kamarátov. Nechce sa veriť, že by Sulík nedokázal rozoznať medzi ministerstvom a svojou firmou.

Vyzerá to tak, že on a jeho kumpáni si niečo objednali a dúfali, že to firma – rozumej teraz štát – nejak pri vyúčtovaní vyrovná. Možno predseda Sasky mal kľúč, ako všetko potichu poupratovať, len ešte najprv musel zistiť, čo všetko porozhadzoval. No medzitým dobrovoľne skončil na stoličke ministra.

O rozšafnosti Sulíka už niečo vieme. V plnej paráde sa ukázal počas sprevádzania rodiny Geissenovcov. Trápna šou v pléne Národnej rady bola ponižujúca pre celé Slovensko. Nuž, len ťažko pochybovať, že podobné kúsky „prezentácie“ našej krajiny neskúšal Sulík aj v Dubaji.

Prečo však minister Hirman prichádza s obvineniami až teraz? Na stoličke ministra je už osem mesiacov. Nie je to tak trochu začiatok bratovražednej predvolebnej kampane? Demokrati bojujú so Saskou o rovnakého pravicového voliča. A keďže Hirman na budúci týždeň končí, šup s obvineniami a pochybnosťami rýchlo na verejnosť. Nechce sa veriť, že by o pochybnom financovaní nič nevedel premiér a Hirmanov stranícky šéf Eduard Heger.

Skutočne by sa Sulík dokázal správať počas zatiaľ svojho jediného ministrovania tak šlendriánsky? Ak áno, tak je to koniec ďalším ministerským chúťkam, a možno aj začiatok konca v politike.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo hospodárstva #Richard Sulík #Expo Dubaj 2020 #svetová výstava #Karel Hirman