Atentát na Prigožina nám potvrdzuje, že Rusko je mafiánsky štát

Ruský diktátor naservíroval svojmu šéfkuchárovi poslednú večeru. Len málokto pochybuje, že za atentátom bol niekto iný. Pokus o puč sa nevypláca. A je až záhadou, prečo si to Prigožin neuvedomoval.

24.08.2023 20:00
debata (48)

Vagnerovci prišli o hlavu. Okrem Prigožina zahynuli aj šiesti plukovníci tejto polovojenskej skupiny. Medzi nimi bol aj fašista Utkin, ktorý skupinu založil. Toho však v minulosti Kremeľ odstavil. Ťažko totiž bojovať proti údajným nacistom s kovaným „náckom“ s SS tetovaniami vo velení.

Komická je aj reakcia Rusov. Vraj lietadlo zostrelili Ukrajinci. Iste. Zostreliť súkromné lietadlo vo výške niekoľko tisíc kilometrov a vyše 1000 kilometrov od ukrajinských hraníc je hračkou…

Odstránenie Prigožina je aj silným signálom, no dvojsečným mečom. Kremeľ jednak pripomenul všetkým, ktorí by chceli odstaviť Putinov režim, že pomsta ich neminie. Na druhej strane však odkazuje aj to, že keď sa niekto odhodlá na puč, tak s Putinom sa nevyjednáva. Jednoducho ide o jednosmernú ces­tu.

Dekapitácia vagnerovcov ohrozuje aj ruský vplyv v Afrike. Vo viacerých štátoch boli vagnerovci silne prítomní aj podporovaní. Je tak málo pravdepodobné, že sa niekomu podarí úspešne tento moloch prevziať.

Úspešný atentát na Prigožina nám zároveň potvrdzuje, že Rusko je mafiánsky štát. Ak by nešlo o toxický systém založený na projekcii sily, tak Prigožin by čelil súdnemu procesu. Bez ohľadu na to, akým zvieraťom Prigožin bol, jeho vražda svedčí o tom, že je niečo zhnité v štáte ruskom.

Napriek týmto do očí bijúcim signálom a fašistickým prejavom Putinovho režimu sa na Slovensku teší nevídanej podpore. A to je omnoho väčšia tragédia než Prigožinova smrť.

© Autorské práva vyhradené

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #Jevgenij Prigožin