Rozprávková obuv

Naposledy boli topánky ako prejav politického názoru v móde a v ruke Nikitu Chruščova. Šéf Kremľa svojou obuvou dával najavo svoj nesúhlas počas prejavu OSN. Tento zvyk oprášil doteraz bezvýznamný iracký novinár Muntadar Zajdí, ktorý svoje desiatky hodil po americkom prezidentovi Georgeovi Bushovi.

21.12.2008 09:25
George Bush Foto:
George Bush ukázal na záver funkčného obdobia svoj postreh.
debata

Naposledy boli topánky ako prejav politického názoru v móde a v ruke Nikitu Chruščova. Šéf Kremľa svojou obuvou dával najavo svoj nesúhlas počas prejavu OSN. Tento zvyk oprášil doteraz bezvýznamný iracký novinár Muntadar Zajdí, ktorý svoje desiatky hodil po americkom prezidentovi Georgeovi Bushovi.

Topánková story sa okamžite stala hitom. Za dotyčný pár, pred ktorým sa Bush len tak-tak uhol, núka saudskoarabský boháč desať miliónov dolárov. Na internete letí hra, v ktorej lietajú dopánky na Bushovu hlavu.

A topánkovými vtipmi sa zabávajú aj politici. „Prosím vás, nevyzúvajte sa,“ vyhlásil na tlačovej konferencii po stretnutí lídrov latinskoamerických štátov brazílsky prezident Inacio Lula da Silva. „V takom teple na to pre ten smrad aj tak hneď prídeme.“

Vrhačovi Zajdímu však do smiechu nie je. Sedí vo väzení a hrozí mu dlhoročné väzenie. Nakoniec ho však zrejme prepustia a na ľudového hrdinu čaká sláva arabskej ulice. Istý Egypťan mu dokonca ponúkol za ženu svoju dcéru a tá nadšene súhlasila.

To už pripomína rozprávku. Napríklad tú o hlúpom Janovi.

debata chyba