Vianočný Fico

Robert Fico má naozaj zvláštnu povahu. Ešte aj pred Vianocami je stuhnutý, nahnevaný, agresívny... Muž bez úsmevu. V rozhovore pre agentúru SITA si opäť (bez príčiny) kopol do novinárov a tlače. "Nemôžem ju brať vážne. Nikto to nečíta...". Dve vety. A dve chyby.

Dag Daniš 23.12.2008 10:49
debata

Na internete je zoznam Ficovej tvorby za posledné mesiace. Tu sú niektoré titulky: „Úrad vlády: kritika dnešných vydaní denníkov“, „Stanovisko strany Smer k titulku v Hospodárskych novinách“, „Stanovisko Úradu vlády k prístupu slovenských denníkov k informácii o návšteve Viktora Zubkova“… Tento bohatý a únavný zoznam dokazuje dve veci. Po prvé, medzi najpozornejších čitateľov tlače patrí – Fico. A po druhé, berie ju veľmi vážne.

Takže: obe vety premiéra sú nepravdivé. Poprel ich sám Fico. Do týchto nešťastných protirečení premiér pravidelne padá len preto, že je alergický na akýkoľvek prejav kritiky. A kritického myslenia. Je to choroba všetkých dogmatikov. Hoci je to práve Fico, kto by si dnes mohol dovoliť istú dávku veľkorysosti. A úsmevu.

Povedané rečou Biblie, jeho večne nepokojný duch by mohol hľadať mier. Pokoj… Keď už nie preto, že sa blížia Vianoce, tak aspoň preto, že noviny tri dni nevychádzajú…

debata chyba