Vlastizrada sa vypláca

Správa, že súd odpustil ruskému špiónovi Bohušovi Garbárovi 15-tisícovú pokutu, znie ako zlý vtip. Ten istý Garbár, ktorý bol za 500 eur ochotný donášať ruskej rozviedke a ktorý v minulosti prispel na konto ĽS NS sumou 10-tisíc eur, teraz nemá na zaplatenie pokuty?

07.09.2023 20:00
debata (53)

Ak chcel sudca takýmto spôsobom vyjadriť svoje sociálne cítenie, tak sa teda poriadne „sekol“. Ešte šťastie, že prokurátor jeho verdikt napadol.

Už to, že Garbár, ktorého in flagranti „načapali“ pri preberaní úplatku od vojenského pridelenca ruskej ambasády Sergeja Solomasova, vyviazol iba s podmienkou, sa javí ako veľmi mierny trest. Podľa zákona 300/2005 § 311 „Občan SR, ktorý v spojení s cudzou mocou alebo s cudzím činiteľom spácha trestný čin úkladov proti SR, teroru, záškodníctva alebo sabotáže, potrestá sa odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie“.

Ak už Garbár – inak spolupracovník dezinformačného webu Hlavné správy – nedostal exemplárny trest, tak aspoň peňažná sankcia mala zostať zachovaná, aby odradila prípadných záujemcov o spoluprácu s cudzími tajnými službami.

Lepší odkaz pre pomýlených putinofilov, ktorí sú doslova za misu šošovice ochotní zradiť vlasť, sudca ani vyslať nemohol: pokojne pokračujte vo svojej činnosti, nič sa vám nestane!

Slovensko je eldorádom ruskej dezinfoscény a namiesto toho, aby sa priestor pre ňu zužoval, jej otvárame dvere dokorán. Nemožno sa potom čudovať, že ľudia u nás, už len v porovnaní s ostatnými krajinami V4, sú nadmieru náchylní veriť ruskej propagande.

„Dobrý chlapec“ – ako Garbára nazval plukovník Solomasov – toho veľa nestihol, no ďalší „dobrí chlapci“ povzbudení beztrestnosťou, môžu pre Rusov vyhľadávať citlivé informácie o slovenských bezpečnostných a spravodajských službách. Však prinajhoršom skončia s podmienkou…

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #špión #vlastizrada #Bohuš Garbár