Matovičove zvrátenosti

Vulgarita, urážky, vyvolávanie strachu z kondómov zadarmo, potratov a po novom aj násilie priamo v uliciach. To všetko patrí do predvolebného arzenálu „bojovníkov proti mafii" zoskupených okolo Igora Matoviča.

18.09.2023 20:00
debata (35)

Ich naratív je pritom jasný. Ak Slováci vo voľbách nepodporia OĽaNO a jeho priateľov, našu budúcnosť bude mať opäť v rukách „mafia". Samotnému Matovičovi však hrozí niečo oveľa horšie, ako je návrat vlády Smeru.

Posledné predvolebné prieskumy hovoria jasne. Ak OĽaNO nezaberie a nepodarí sa mu niekde nahrabať aspoň jedno percento podpory navyše, jeho koalícia so stranou Za ľudí a Kresťanskou úniou zostane tesne pred bránami parlamentu.

To by znamenalo koniec vykrikovaniu z opozičných lavíc a Matovičove bájne tlačovky plné možných aj nemožných odhalení by zaujímali už len málokoho. Stratégia je teda jasná. Aby sa vyhol najhoršiemu, z posledných síl stavil niekdajší premiér na odpor Slovákov ku všetkému, čo len letmo zaváňa sexom či sexualitou.

„Progresívne Slovensko hovorí, že zavedú bezplatné kondómy deťom od 16 rokov. Nedovolíme to, páni a dámy," pustil sa do svojho ďalšieho politického nepriateľa v poradí hneď po strane Smer líder OĽaNO.

Okrem toho zásadne odmieta aj zjednodušenie prístupu k antikoncepcii, interrupciám a špičkou ľadovca je stopka pre „LGBTI+ propagandu na školách". Toto všetko Matovič nazýva zvrátenosťou a niečím, čo na Slovensko nepatrí.

Na mieste je preto pýtať sa, čo teda na Slovensko patrí? Nazvať moderátora diskusnej relácie chrapúňom iba preto, že upozornil na otázny pôvod jeho diplomovej práce, je podľa OĽaNO zrejme v poriadku. Bitka s politickým oponentom sprevádzaná urážkami nie je asi ničím iným ako relevantnou taktikou, ako zapôsobiť na nerozhodnutého voliča. A opäť, v Matovičovom svete je všetko na svojom mieste.

Nečakaný úspech, ktorý hnutie OľaNO dosiahlo v posledných voľbách, sa už zrejme nezopakuje. Matovič to dobre vie a v snahe vyhnúť sa úplnej politickej izolácii vyrukoval so slameným panákom v podobe boja so „sexuálnymi zvrátenosťami". Vlastné zvrátenosti mu však neprekážajú. Naopak, pred nadchádzajúcimi voľbami ich posúva na úroveň nového normálu.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #predčasné voľby 2023