Baník

Nezávislý poslanec Ľuboš Micheľ nechodí do práce. Teda, presnejšie, do parlamentu. Ako manažér v Šachťare Doneck však "zarezáva" poctivo. A bez problémov sfára aj do bane, hoci v Národnej rade je ospravedlnený pre chorobu.

05.05.2009 07:40
debata

Ak bežný človek nechodí do roboty z dôvodu práceneschopnosti, môže rátať s kontrolou – či už zo strany zamestnávateľa alebo Sociálnej poisťovne. A ak v takto nadobudnutom „voľnom“ čase vykonáva činnosť nezodpovedajúcu jeho deklarovanému zdravotnému stavu, nasleduje postih. Pretože je to jednoducho podvod. Alebo že by bolo Micheľovo fáranie súčasťou nejakej špeciálnej liečebnej kúry?

Zamestnanec počas PN poberá len isté percento svojej mzdy, zákonodarca má nárok na plnú výšku platu. Predseda NR SR má právo odňať poslancovi jeho plat, ak sa preukáže jeho bezdôvodná neprítomnosť. Napríklad Zala sa za trojmesačný jazykový kurz vzdal jedného platu. Radičová počas prezidentskej kampane všetkých. (Rafajovo podpisovanie Slotu sa neriešilo, pretože sa vlastne ani nestalo.)

Bývalý medzinárodný futbalový rozhodca robil počas tejto svojej kariéry Slovensku dobré meno. Svojich voličov sa mu však príliš reprezentovať nechce. Nečudo, keď tie šachťarské „bubáčiky“ sú také neodolateľné.

debata chyba