Matovičova pravda nezvíťazí

Igor Matovič už dávnejšie avizoval, že v zásuvke má nachystaný „kompro“ materiál na Richarda Sulíka, ktorý vytiahne tesne pred voľbami. Stalo sa, no žiadna bomba nevybuchla. Zatiaľ to skôr vyzerá na zúfalý pokus zúfalého politika, ako na seba upútať pozornosť.

25.09.2023 20:00
debata (28)

Variácie na tému „Sulík nenakúpil testy“ už takmer nikoho nezaujímajú. Navyše keď sám Matovič prizná, že na to, čo slávnostne „odhalil“ pred televíznymi kamerami, nemá žiadne dôkazy, sa človek musí pýtať: Prečo to vlastne robí?

Nuž ak si šéf Obyčajných ľudí myslí, že útokom na Sasku sa mu podarí prilákať jej voličov, je na veľkom omyle. Matovič so Sulíkom sa v uplynulých troch rokoch tak odcudzili, že medzi ich tábormi vznikla priekopa hlbšia ako tá Mariánska. Čiže prienik voličov je nulový.

Ak jeho zámerom bolo poškodiť SaS, tým že zneistí ľudí, ktorí váhajú, či majú voliť SaS (alebo to radšej „nehodiť“ PS), tak voči takýmto útokom zo strany Matoviča sú liberáli imúnni. Naopak, každý útok zo strany predsedu OĽaNO ich ešte viac utvrdí v presvedčení, že sa rozhodli správne.

No a ak si Matovič myslí, že týmito „odhaleniami“ priláka nových voličov, strašne sa mýli. Toto nie je Počiatkova vila v Cannes. Jednoducho, už si svojich 15 minút slávy vybral a teraz tu stojí nahý, lebo nemá čo ponúknuť. Preto tie silné slová o mafii, vlastizrade a sabotáži…

Ani evergreeny ako 200-eurový daňový bonus na deti a 500 eur za účasť na voľbách už nedokážu pritiahnuť masy. A hoci celé Slovensko zaplavil reklamnými novinami (z ktorých najväčší osoh budú mať deti pri zbere papiera), nie je to to „pravé orechové“.

Matovič to cíti. Vie, že je najnedôveryhodnejší politik, a keby aj ľuďom sľuboval modré z neba, už nehrozí, že by jeho preferencie mohli raketovo vystreliť. Potrebuje však mobilizovať, aby mu hlas dalo potrebných sedem percent. Preto môžeme očakávať, že v posledných dňoch urobí čokoľvek, aby si zachránil kožu.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič