Potupa ako Brno

Medzi Ficom a Mečiarom to opäť vyzerá dosť divoko. A možno aj nebezpečne... Premiér prikázal odvolať vedenie Lesov SR - pre podozrenia z rozkrádania majetku. Tento úder bude pre Mečiara ešte bolestivejší ako ten spred dvoch rokov (Jureňa).

Dag Daniš 02.07.2009 09:48
debata

Tentoraz je to totiž priamy útok na Mečiarovu rodinu. Lesy má pod palcom mladá Magda Mečiarová. Cez svojho manžela (Mečiarovho zaťa), ktorý je poradcom riaditeľa… Celý problém odštartovala hospodárska kríza. Obchody s drevom sa zasekli. A štátne lesy začali rozpredávať majetok, hlavne pozemky. A to zas – právom – pobúrilo lesníkov, ktorí doslova strácajú pôdu pod nohami. Keď to prerástlo do škandálu, premiér zakročil. A Becíkovi dal mučivú úlohu – zlikvidovať nominantov Mečiarovcov v Lesoch SR.

Mečiarovi tým spadli na hlavu hneď tri problémy: politický, obchodný (lesy boli to posledné, na čom ešte nerušene zarábali) a osobný. Ficov kopanec Mečiara opäť zasiahol na najcitlivejšom mieste. A Mečiar zrejme bude musieť opäť „zraziť opätky“. Pretože polovica poslaneckého klubu HZDS vrátane najvernejších je na odchode…

Povedané slovami klasika, to, čo robí premiér s trojnásobným expremiérom, je potupa ako Brno. A celkom záslužná. A vydarená.

debata chyba