Hlavy pomazané

Podpredseda parlamentu Miroslav Číž si v týchto horúcich letných dňoch zašiel na pivko do jedného zo známych bratislavských podnikov. Nemožno sa mu čudovať - orosený pollitrák v dusnom počasí padne dobre. Doviezol sa služobným autom so šoférom, takže ani za volant si pod vplyvom nemusel sadať. Všetko by bolo v poriadku, len keby sa nevyskytla drobná chybička - Čížov šófer zaparkoval "svoj bavorák" na chodníku - pár metrov od riadneho parkoviska.

24.07.2009 11:34
debata

Na svedomí to však má (ako v prípade tvorcu päťdesiatkového zákona Kaliňáka) – samozrejme – práve tento vodič, pretože Číž sa predsa „nezaoberá dopravnými predpismi“.

Ale, treba byť spravodlivý, prihodilo sa aj iným a podpredseda parlamentu nie je jediný, kto si z dopravných predpisov nerobí ťažkú hlavu. Okrem už spomenutého ministra vnútra a jeho stodvadsiatky, divne parkoval aj Ivan Mikloš. Ručičku na tachometri si bohorovne nevšimol Pál Csáky, na križovatke sa bez problémov otáčal premiér Fico. Ten však okrem verejného priznania si, na rozdiel od iných, od dopravákov dodatočne vypýtal aj pokutu.

Miroslav Číž teda smútiť nemusí. Nie je sám, kto má medzi politikmi „how-know“ na to, ako si robiť z pravidiel cestnej premávky trhací kalendár.

debata chyba