Let X.Y.

Zo žilinského letiska sa vznieslo neznáme lietadlo (letecký taxík) s neznámou posádkou a o nejaký čas opustilo vzdušný priestor Slovenskej republiky. Smer Chorvátsko, jadranské pobrežie. Informácia, že v ňom sedel žilinský exprimátor, poslanec parlamentu a predseda SNS Ján Slota, je nepotvrdená, pretože lietadlo ani jeho pasažieri neabsolvovali pasovú kontrolu. Tá je pri cestách (aj leteckých) do krajín mimo schengenského priestoru povinná. Oficiálnymi údajmi o stroji a jeho posádke slovenské orgány teda nedisponujú.

06.08.2009 10:23
debata

A zákonný postih za vyhýbanie sa úradnej povinnosti hrozí prepravcovi, nie cestujúcim. Ján Slota (teda vlastne oficiálne neznáma osoba) môže tak aj naďalej spokojne spávať a užívať si „slovenské“ more na Jadrane. Tiež je nepodstatným faktom, že neznáma osoba sedí v dozornej rade Letiskovej spoločnosti spolu so svojím priateľom a žilinským podnikateľom, ktorý má vlastnícke vzťahy k budove terminálu na žilinskom letisku.

Neznáma osoba dokonca – ako žilinský patriot – ani slovkom nevystúpila proti výčinom chorvátskych chuligánov v jej milovanom meste. Veď by si mohla pohnevať „domácich“ a skaziť si dovolenku.

debata chyba