Slovensko (zatiaľ) nepácha samovraždu. Nemecko sa mení na bojisko, nás ešte chráni chudoba

Slovenské správy v tých dňoch zapĺňajú obrazy migrantov, ktorí prúdia do stanov a iných provizórnych príbytkov. Drvivá väčšina z nich tvrdí, že smeruje do Nemecka, a tak máme pocit, že sa nás to až tak veľmi netýka. To je však veľký omyl! Týka sa nás to, stačí sa pozrieť, čo sa aktuálne deje v uliciach veľkých nemeckých miest.

22.10.2023 16:00
debata (347)

Tie sa po 7. októbri, keď teroristi z Hamasu zaútočili na Izrael, zmenili doslova na bojisko. Najmä v Berlíne sa konajú demonštrácie na podporu Gazy, na ktorých však zaznievajú nenávistné antisemitské heslá.

Obzvlášť sa „preslávila“ štvrť Neukölln, v ktorej takmer polovicu obyvateľov tvoria cudzinci. Hoci pri integrácii „gastarbeiterov“ v minulosti zlyhal štát, dnes skôr platí, že o ňu neprejavujú záujem samotní migranti. Vzniká tu tak paralelná spoločnosť s klanovou štruktúrou, ktorú si doniesli so svojich domovských krajín. Problematickí sú najmä mladí ľudia, ktorí na jednej strane sympatizujú s islamistickými organizáciami, a zároveň sa zapájajú do kriminálnej činnosti.

Heinz Buschkowsky, bývalý dlhoročný starosta mestskej časti Berlín-Neukölln, to v reportáži Stern TV povedal jasne: „Toto nie je žiadne multi-kulti. Toto je monokultúra.“

Keď ďalší (dnes už bývalý) sociálny demokrat Thilo Sarrazin v roku 2010 napísal knihu Nemecko pácha samovraždu, bol obvinený z rasizmu. Medzitým sa počet cudzincov v SRN takmer zdvojnásobil. V súčasnosti žije v Nemecku 13,4 milióna cudzincov, pričom ľudí s „migračným pozadím“ je celkovo 23,8 milióna. V samotnom Berlíne tvoria zhruba polovicu detí do šiestich rokov deti s tzv. migračným pozadím. Ak by príval cudzincov pokračoval rovnakým tempom ako poslednú dekádu, tak by sa Nemecko zmenilo na nepoznanie.

Slovensko nepácha samovraždu. Zatiaľ. Zatiaľ nie sme dostatočne atraktívni pre migrantov, lebo sme chudobnejší. Čo je v istom zmysle naše šťastie. Zatiaľ sme týchto problémov ušetrení. To sa však môže časom zmeniť. Mali by sme sa preto poučiť z chýb druhých.

© Autorské práva vyhradené

347 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Berlín #migranti