Ahmažidenád

Nie sú práve kamaráti, no na jednu tému by určite našli spoločnú reč. Prezidenti USA a Iránu čelia obvineniam, že o svojom pôvode nepovedali svojim spoluobčanom úplnú pravdu.

11.10.2009 08:37
debata

Hoci Barack Obama už predložil na posúdenie aj svoj rodný list, tisíce, ak nie milióny Američanov mu stále neveria. Je to podľa nich falzifikát a Obama sa narodil v Keni, čiže nie je rodeným americkým občanom a nemôže byť preto ani prezidentom, píšu stovky rozhorčených protiobamovských blogerov.

Mahmúd Ahmadínedžád je Žid, napísal ešte pred prezidentskými voľbami jeden bloger v Iráne. Hoci jeho blog okamžite zmizol z internetu a o autora sa postarala tajná polícia, tvrdenia sa neskôr chytili svetové médiá. Rodičia popierača holokaustu a propagátora vymazania Izraela z mapy podľa týchto správ po konvertovaní na islam zmenili svoje židovské priezvisko a z Mahmúda sa stal poturčenec horší od Turka.

Hoci táto správička by mohla narobiť Ahmadínedžádovi omnoho väčšie problémy, než akým čelí Obama, v samotnom Iráne sa o nej veľmi nediskutuje.

Iránsky prezident má totiž proti svojmu kolegovi z Ameriky jednu drobnú výhodu: popieračov svojho moslimského pôvodu môže nechať okamžite zavrieť.

debata chyba